2020 Pasaport ücretleri: guncel harc ve defter bedeli

15.1.20


son guncelleme: 15.01.2020

Yeni yil beraberinde her zaman oldugu gibi zam haberlerini de getiriyor malum. Daha once kesin olmamakla birlikte artis beklentilerini paylasmistim. Aynen bekledigimiz gibi 2020 senesinde pasaport ucretlerine %20 civarinda zam gelmis oldu. Son ucretler resmi gazetede de yayinlandi. Resmiyet kazanan 2020 pasaport ucretlerini, ayrica kaynak ilgili linkleri yazinin devaminda bulabilirsiniz.

2020'da artış tam olarak %22 oranında oldu! Döviz kurlarının durumu belli bu zamla birlikte, seyahatlerde ekonomi yapabilmek için erken planlama yapmak önemli. 

Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı internet sitesinde bulabileceğiniz son harç bedelleri - Diplomatik, hususi damgalı, hizmet damgalı, umuma mahsus münferit pasaportlar için şu şekilde..

   Pasaport cüzdan bedeli    : 160 TL.

2020 Pasaport harç bedelleri: Belirtilen miktarlar 2020 yılı için geçerli olup, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığınca güncellenmektedir.

6 Aya kadar                :    208,30 TL.
1 Yıl için                    :    304,40 TL.
2 Yıl için                    :    497,00 TL.
3 Yıl için                    :    705,90 TL.                          
3 Yıldan fazla süreli   :    994,80 TL.






Zam haberine ve güncel pasaport harçları bilgisine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün  internet sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Güzel haber: Öğrenciler Harç Ödemeden pasaport alabiliyor.
25 yaş altı öğrenciler harç bedeli ödemeden, sadece 160 TL olan pasaport defter bedelini ödeyerek pasaportlarını alabiliyor. Bu düzenleme 10 Şubat 2016'da yapılmıştı. Lütfen karıştırılmasın, ayrı özel bir öğrenci pasaportu verilmiyor. Öğrencilere verilen pasaport bildiğimiz klasik bordo pasaport. Başvuruda öğrenci belgesi sunmak gerekiyor. Detaylara buradan bakabilirsiniz. 

Passport gerektiren ya da gerektirmeyen bol seyahatli bir yeni yıl gelsin herkese!

Ayrica ailenizde halen ogrenci olan uyeler varsa yukari da bahsi gecen harc bedellerinden muaf oluyorlar. Sadece cuzdan bedeli odeyerek pasaport alabiliyorlar. detaylar icin asagi linki biraktigim yazimiza bakabilirsiniz.

HARÇSIZ OGRENCI PASAPORTU 2019: KIMLER ALABILIR, NASIL ALINIR? TUM BILMENIZ GEREKENLER

Bunun dışında, Pasaport nasil cikarilir konusunda diger yazilarimiza buradan ulasabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder