VENEDIK EN IYI 5 DONDURMACI

11.11.19

Dondurma severleri buraya alalım. Bir konuda hemfikir miyiz, kremamsı italyan dondurması ayrı güzeldir. Tamamen gerçek meyveli Yaşar Usta dondurmalarını severim ama, antep fıstıklı, nutellalı ya da karamelli italyan tipi sütlü dondurma çeşitlerini daha bir severim. Beni bilenler bilir tüm öğünlerde dondurma verseniz hayır demem. Alp de bana benziyor. Ailedeki dondurma konusu ciddi mesele. Her seyahatte gittiğimiz yerdeki en iyi dondurmacıları mutlaka araştırırım. Yine en iyi dondurmacıları araştırıp gittiğimiz Venedik’te güzergaha göre birkaçını deneme şansımız oldu. Venedik En iyi dondurmacı listemizi ve denediklerimizi paylaşıyorum. Bu listedeki dondurmacıları lokaller de öneriyor bu arada!


1. Gelateria Nico: 
Listeye 1 numaradan giriş yapıyor. Venedik'teki en popüler dondurmacı! Bir kere konum harika, lagün manzarası yani deniz kenarında ve illa ki masalarda yer var. O manzaraya fiyatlar çok uygun. Tek top 1.80euro. Tek top yetmez demeyin, İtalya'da genelde bol bol koyuyorlar. Baci denedim ben muhteşemdi. Alp de çilek. Nutella ya da Kinder çikolata çeşitleri olabiliyormuş dönem dönem. Dondurmacıya link burada.
Nerede: Dorsoduro

2. La mela verde:
Tamamen doğal dondurma olsun derseniz tavsiyem La mela verde. Yine konum şahane. Kanal kenarında dondurmacının olduğu sokak boyunca çok keyifli başka mekanlar da var. Dörtlü kanal kavşağında manzara harika. Biz akşamüzeri gittik ama gün ışığında eminim daha güzeldir. Tek çeşit yine gayet doyurucu. Dondurmacıya link burada.
Nerede:

3. Gelato di Natura
Konsept güzel profesyonel artesanal dondurmacı. Burayı deneme şansımız olmadı. Ama şöyle bir baktık kaliteli bir yer. Mesele şu ki, zincir dondurmacı olmuş, birçok başka ülkeye franchise olarak gitmiş. Sadece Venedik’te yiyebileceğimiz bir dondurmacıyı tercih ettik biz. Danimarka’da şubesi varmış ona gideriz artık:). Dondurmacıya link burada.


4. Gelateria Millefoglie Da Tarcisio
Venedik'in en çok ziyaret edilen kiliselerine, Basilica Dei Frari'ye çok yakın dondurmacı aynı zamanda pizza da satıyor ama bu sizi yanıltmasın dondurmaları oldukça lezzetli. 
Nerede: San Polo

5. Gelateria Pasticceria Peter Pan
Venedik'teki çok keşfedilmemiş saklı yerlerden biri. Dondurma oldukça lezzetli ve lezzetine göre çok çok uygun fiyatlı olduğunu okudum tavsiyelerde. Deneme şansımız olmadı ama sizin fırsatınız olursa yeri Castello. 

Not: San Marco ve civarı dondurmacılardan dondurma almayın derim. Biraz daha iç kesimlere saklayın hevesinizi. Pişman olmayacaksınız. Ayrıca dondurmalar hakkaten çok güzel başkalarına kaptırabilirsiniz dikkat:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder