İsviçre içi ulaşım: Saver Day Pass günlük sinirsiz bilet hakkinda herşey

7.3.20

Isviçre'de günlük hayatımızda işe giderken ya da hafta sonu keşiflerimizde toplu ulaşım olmazsa olmazlarımızdan. Tren, tramvay, otobüs, göl olan şehirlerde vapur, dağ treni, füniküler her türlü araçla  bağlantılar çok iyi. Isviçre'de  ulaşım ağı çok iyi planlanmış, yalnız en pahalı ülkelerden biri olunca haliyle pratik toplu ulaşım  çok da ucuz değil, tüyoları bilMEyenlere! Acayip bir ipucuna hazır mısınız? SAVER DAY PASS'i duyan duymayan kalmasın. devamı için tık tık! İsviçre’de yaşayanlar ya da turist olarak gelecekler, herkesin işine yarar tüyo!

SAVER DAY PASS herkes için İsviçre’de ekonomi yaparak gezebileceğiniz süper avantajlı sınırsız kullanımlı toplu ulaşım kartı. Bizim çok faydalandığımız avantajlı biletin detaylarını  hemen paylaşıyorum.


Saver Day Pass (Almanca'da "Spartageskarte") Nedir:

Isviçre'de bir tam gün ücretsiz sınırsız seyahat etmenizi sağlayan avantaj toplu ulaşım bileti: sabah kullanmaya başladığınız andan itibaren ertesi gün sabah 05:00'a kadar geçerli! gece 12 de bitmiyor yani. Saver Day Pass, 1. veya 2. sınıf seyahatler için kullanılabilir. 1 ve 2 arasında fiyat farkı oluyor. 2.sınıf alabilirsiniz, gayet iyi biz hep ikinci sınıf seyahat ediyoruz. 

Nerelerde Geçerli:
Sınırsız seyahate şehir içi ya da şehirler arası tren, otobüs, vapurlar dahil.
Teleferik, dag trenleri / füniküler genelde dahil degil (bazı istisnalar var en altta önerileri bulacaksınız) Nerelerde geçerli detaylı harita burada

Saver day pass bileti nereden alınır?:
Isviçre'de yaşayanlar genelde bilir duymuş olur, ara ara kampanyalar olur ve bu biletler marketlerde, kiosklarda satılır. 49chf'a. Kapış kapış  gider. Bazen de 2 kişi icin 75chf olan promosyon çıkar. Bu en avantajlısı! Bunu gördüğünüz anda alın. Bu biletlerde kullanım süresi daha geniş. Mutlaka alın illa kullanacak gün bulursunuz.

Cok kişinin bilmediği bu biletler bahsettiğim kiosk vs dışında aslında tüm sene boyunca avantajlı  satılır. Şöyle ki; Saver Day Pass,  60 gün  öncesinden satışa çıkar ve seyahat tarihinden 1 gün öncesine kadar satın alınabilir. Bilet fiyatı, talebe ve satın alma tarihine göre değişiyor.  O yüzden erken almak önemli, çok iyi fiyata yakalayabilirsiniz. Seyahat tarihiniz aylar öncesinden belliyse bu tam size göre. 

Hemen SAVER DAY PASS erken avantaj bileti bakmak için buraya

Tarihiniz belliyse mutlaka önceden alın. Kesin değilse bilmeniz gereken bir başka detay Saver Day Pass biletleri iade edilemiyor veya değiştirilemiyor. Ona göre düşünün alın biletinizi. İstisnai bir durum mesela herhangi bir sağlık problemi nedeniyle seyahat  edemediğinizi kanıtlayan tıbbi bir raporunuz varsa değişiklik yapılabilir. Avantajlı ama esnek  bir bilet değil bu da aklınızda olsun.

Peki ya cocuklar?
Isviçre'de 6 yaşa kadar çoçuklar tamamen ücretsiz seyahat eder. 6 yaş sonrası çoçuklar ise geçerli bileti olan bir yetişkin ile günlük  16franka tüm gün sınırsız gezebilir. İsviçre ailecek gezmeye önem veren ve bunu kolaylaştıracak fırsatı sunan güzel ülkelerden.

Saver Day Pass ne zaman avantajlı:
seyahatiniz önceden planlıysa o gün seyahat edeceğinizden eminseniz. Hava durumu ne olursa olsun cıkacaksanız alın kenara koyun bileti.

Saver Day Pass Ücretleri:
Saver day pass ücretlerine baktığınızda iki tip ücret görürsünüz: Half fare card'i olanlar ya da olmayanlar şeklinde. Half Fare Card Isviçre'de yaşayanların çoğunda bulunur.  Gezmek amaçlı tek seferliğine geliyorsanız o zaman tam fiyata alttaki rakamlara bakacaksınız. fotograftaki işaretlediğim kısım.














Yukarıdaki linkten ilgili tarihteki fiyatlara bakabilirsiniz. Örneğin, baktığınız günün tarihi itibariyle sonraki 60 gün icin satışa çıkmış son tarihli bilet en alt rakam 52franktan başlar.

Isviçre'de yasayanlarda genelde Half Fare card denilen kart olur. Half fare card senelik 185CHF ödeyerek, sene boyunca alınacak tüm tren biletlerinde yarı yarıya indirim, diğer ulaşımlarda da avantajlar sunar. Bunu İsviçre’ye turistik amaçlı gelmiş kişilerin alması manasız tabii. Isviçre'de yaşıyorsanız, trenle seyahat etmek çok kolay mutlaka tavsiye ederiz. 

Bir diğer SON DAKİKA fırsatı: bunu da pek bilen yok;) süper lokalinden öneri yani. 
ww.tutti.ch isviçre’de çok kullanılan online 2. El satış platformu. Bazıları önceden aldıkları fırsat biletlerini bir şekilde planlar değişip de kullanamayınca paraya çevirmek için satabiliyor. Usulsüz bir durum yok, biletler isimsiz olunca başkası kullanabiliyor. 2 sınırsız bileti toplamda 50chf’a satanlar olabiliyor. Bileti postayla gönderebilirler. Kalacağınız otele göndermelerini isteyebilirsiniz. Aramaya Tageskarte yazınca biletler çıkar. Kolay olması açısından direkt arama linkini ekliyorum: 
https://www.tutti.ch/de/li/ganze-schweiz?q=Tageskarte

Saver Day pass ile kapıdan kapıya ek ücret ödemeden yapabileceğiniz güzel birkaç rota önerisi: 
Birazdan göreceğiniz rotaları saver day pass ile yaptık. Bizzat denedik yani. Yeni rotalar keşfettikçe buraya eklerim. Saver Day Pass almak için sayfa linki burada.

Rigi dağ gezisi: İsviçre Alplerini keşfedin
1-Başlangıç noktanız Isvicre'de neresi olursa olsun Luzern'e trenle geliyorsunuz.
2-Luzern'den Vapurla Vitznau köyüne (bu bilet tek yön kişi başı 19chf)
3-Weggis ya da Vitznau'dan dağ füniküleri ile Rigi Kulm (tek yön kişi başı 45chf)
ve aynı yolu geri dönuyorsunuz yani günlük biletin ne kadar avantajlı olduğunu anlatabildim umarım.

!! Rigi rotasını hemen planlayın derim gün dolu dolu geçiyor. O gezimizin detayları da burada.

Bernina ekspress gezisi: Unesco statüsünde efsane tren rotası
1-Basladığınız noktadan Chur'a trenle
2-Chur- Tirano arası tren (St. Moritz / Davos / Bergun bu rota üzerinde)
3-Tirano'dan Chur'a donus. 

Eğer kısa bir mesafe gidecekseniz ve farklı  aktarmalar yapmayacaksanız doğrudan iki nokta arası bağlantı icin normal bilete bakmak daha mantıklı olabilir.

Standart iki nokta arası tren bileti almak icin SBB sayfası için buraya

Keyifli keşifler!!

Biz Instagram'da da varız. Gelirseniz seviniriz.

Instagram sayfamız için @BizeMusaade

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder