Basel Yeme içme Önerileri

22.12.19
Taken by Schiesser Confiserie zum Rathaus Basel -seit 1870-
Her seferinde farklı restorana mi gidersiniz, yoksa bildiğim yer olsun beni üzmesin diyenlerden misiniz? Basel'e geldiğimizden bu yana farklı yerler denemeye çalıştık. Denemelerimiz sonucu Basel yeme içme önerileri listesi yazabilecek kıvama geldiysek buyrun size her damak zevkine ya da tercihe göre en iyiler listemiz yazinin devaminda.


Denediklerimiz kesin tavsiye ettiklerimiz:

Güzel kahvaltı mekanları:
La Fourchette, Tibits, Cafe Frühling, Confisserie Bachmann (birden fazla subesi var)
Ne olursa olsun hiç bir kahvaltı bizim serpme kahvaltının yerini tutmuyor;) hızlı bir kruvasan kahve sonrası gün içinde başka lezzetlere hakkınızı kullanın derim.


Üçüncü dalga ya da tarz kafeler: 
Unternehmen Mitte eskiden banka olan bina kafeye dönüştürülmüş çok güzel iç mekanlardan.  Burası Barfüsserplatz ve Marktplatz arasında Basel’deki en geniş mekanlardan olunca geleni seveni çok (bir klasik Baselliler buluşma noktası). Literaturhaus Cafe veya Cafe Fruhling de bu tarz mekanlardan.


Cafe Vonlanthen de iyi kahvecilerden özel kahveleri var.. ayrıca burası nehir kenarında yine şahane manzarası var.

En klasik mekanlar: 
İsviçre klasiklerinden ya da lokallerin vazgeçilmezi tarihi çikolatacı patiserrieler yani bir cafe Baylan gibi düşünebilirsiniz. Mutlaka bakıp tercihiniz mi karar verin. En iyi çikolatalar burada.
Marktplatzdaki Cafe Schiesser, ozellikle ust katı Marktplatz meydanına bakıyor, cam kenarı masa kapmaya bakın. Gercekten güzel bi mekan, burada denenecekler Apfelstrudel!
Barfüssrplatz’da Brandli'de klasiklerden. Hem kahve hem cikolata severler için Basel’li mekan.

En iyi çikolata: 
Läderach ya da Brändli.
Läderach özellikle tavsiye! İsviçre’ye ilk defa gelenler taze çikolatasını denemeden ayrılmayın. Bu çikolatayı asla ambalajında başka yerde bulamazsınız. Taze çikolata günlük yapılıp koca kaliplardan kırılarak satılıyor, taze çikolata tadı bir başka! Biraz pahalı evet, 100 g 7.95chf, o sebeple küçük parçalar kırdırın. Benim favorim Rocher, badem parçacıklı sütlü çikolata!
Brandli’nin olduğu sokakta ayrıca Basel’e özgü Läcerklihuus dükkanı var, Basel’in senenin her günü yenen yılbaşı kurabiyesi tadındaki kurabiyesi burada satılır. Lebkuchen yılbaşı kurabiyesi tadını severseniz bunu da seversiniz.


En iyi fondü
Manor Teras: Ya da İsvicre’nin yine populer fondü noktalarından biri Manor mağazalarının terası. sehirde chalet atmosferinde peynir fondü deneyebilirsiniz. Nehir manzarali Sorel otel terasinda fondü güzel olabilir; denemek isteyenler rezervasyon gerekiyor.

Çevreci kafeler: 
Äss bar: konsept olarak, Basel’in en iyi pastanelerinden bir önceki günüden kalmış kruvasan sandviç vs daha uygun fiyata satıyorlar. 

Organik ya da bio kafe: 
Holzofenbäckerei Bio Andreas hersey organik ve yerli üretim. Inanilmaz lezzetli ekmekleri ve salatalari var. Kahvalti için burayı deneyebilirsiniz.

En gizli köşede kalmış: 
Cafe Stadthaus ya da Andreaplatz’daki herhangi bir kafe. Benim sevdiklerimden Organik Holzofenbäckerei da burada.

En Şık kafe/restoran: 
Otel Krafft, Otel Tres Rois ya da Restorant Teufelhof: her üçü de cok şık özel bir gün, kutlamalar için tavsiye ediyoruz, yalnız fiyatlar yüksek diğer yerlere göre.

Güzel nehir manzaralı  kafe/restoranlar: 
Otel Krafft ve Otel Tres Rois cafe ya da restoran secenekleri var. Ya da New Bombay hint restoranı, Cafe Vonlanthen de iyi bir seçenek.

Japon ya da Thai uzakdoğu esintileri:
İyi bir sushici Basel’de bulamadık, yani secenek var da olanları pek sevemedik. Thai mutfağından beğendiklerimiz Boo konsept olarak daha rahat , mekan tarz  ve yemekler şahane. Thai Family daha ciddi servis dekorasyonu da harika yemekler sunum daha özenli Boo'ya gore. 

Açıkbüfe tartı /porsiyon usulü kafeler:
Tibits  veya Manor çeşit açısından çok zengin. Farklı şeyler denemek isteyenler için güzel.


En ferah iç mekanlardan: 
Unternehmen Mitte ya da Ono.

Müze kafelerden en güzeli: 
Papier mill house

Foodcourtlu  kafeler: 
Manor ve  Globus birer İsviçre klasiği.. Pfauen ya da Markthalle burada çocuklar için yürüyen merdivenlerin yanında aşağı kata kayarak inebilecekleri borudan kaydırak var! 
  
Vejeterjan mekanlar: Tibits

Çocuklu ailelere içinde oyun köşesi olan restoran ya da kafeler:
Manor teras, Cafe Pulpo (nehir kenarinda) Pfauen..
Unternehmen mitte yaz aylarinda orta kismi kumsala donusturur. Kis aylarinda da somine basinda oturabilirsiniz. Aile dostu mekan.
Markthalle de aile dostu, kaydırak ve oyun köşesi sebebiyle aileler tarafından tercih ediliyor. Ben genelde sevmiyorum burayı sürekli bir uğultu var açık alan mekan olunca. Ama yemek seçenekleri güzel.

İlla Türk mutfağı olsun diyenler: 
Pınar restoran

Yaz aylarında açıkhava mekanlar:
Nehir kenarına bir dolu kiosk kurulur. Herbiri güzeldit. Gözünüze kestirdiğinize geçebilirsiniz. Nehir kenarında Apero Spritz keyfi mesela süper.
Sandoase: nehir kenarında tropikal plaja gitmişsin hissi. Yerde gerçekten kum var ayaklarınızı batırdığınız.

Basel’de ya da genel olarak Isvicre'de dışarıda yeme sıklığımız epey azaldı. Bunun birkaç sebebi var. Artık okullu çocukla birlikte haftaiçleri hep evdeyiz. Sebeplerden biri de fiyatlar. İsviçre’de genel olarak dışarıda yeme içme fiyatlari ÇOK yüksek. İşin esas kötü yani aldığınız hizmete genelde değmiyor ödediğiniz rakamlar. Son olarak, Basel'in Almanya Fransa sınırında olmasından dolayi bir çırpıda iki farklı ülkeye gidebilme şansı var. Mesela Alsas sarap rotası hemen 30 dk otemizde.. Oyke olunca gurme fransız restoranlari 30dk ulasabiliyoruz ve daha uygun kaliteye göre. Çok uzun sure Basel’deyseniz Fransa taraflarini tercih edebilirsiniz. 

Basel Yeme Icme onerilerimizi yeni mekanlar kesfettikce guncelliyor oluruz.


Leziz Kesifler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder