Sezen Londra'da!

13.10.13
Yazın eğer bir Türkiye tatiline gidiyorsak, açıkhava konserlerine denk gelsek de gitsek deriz.. Harbiye açıkhava konser özlemi, ah ahh.. 

Burada da konserler güzel, gidebilsek keşke diye hayalini kurduğumuz konserlere gidiyoruz ayrı bir deneyim de, MFÖ, Sezen Aksu, Tarkan ya da Şebnem Ferah Harbiye Açıkhava konserlerinin yeri apayrı! Bıkmadan usanmadan her sene gidilir! Kendi ana dilinde şarkılara avazın çıktığı kadar bağıra çağıra kalpten eşlik etmek, işte bunu arıyor insan.. Zamanda yolculuk ederiz şarkılarla ta nerelere gideriz. 

Sezen Aksu gelecekmiş diye duyduk! Royal Albert Hall'a üstelik, çok saygın konserlerin etkinliklerin yapıldığı görkemli salon. Türk sanatçılardan ilk Zeki Müren sahne almış mesela Royal Albert Hall'da. Sezen Aksu'nun bu salonda ikinci konseri, bir önceki 2007 yılındaymış. Öyle olunca kaçırmak istemedik..


Ne iyi geldi Sezen konseri, soğuk kış vakti, içimiz sıcacık oldu.. Muhteşem bir performans.. Fahir Atakoğlu da piyanoda..  Bizim bebişin de ilk konseri Sezen olacakmış meğer.. Konser boyunca, ne anılar canlandı, nerelere götürdü beni Sezen..

Sene 1988 Sezen Aksu'nun 88 albümünden yılı hatırlıyorum net! Hollanda'dayız, annemler de Sezen severler, de ben büyük hayranıyım. Bizim kardeşle odamızda duvarda posteri. Deri etek dikmişti annem. Mikrofonumuz da var, alümünyum folyodan. Kardeşimle, komşunun oğlu Feyzullah'ı vokalist yapardım:)) Sonra da açardık teyipten "gel gel sarışınım gel" Saatlerce playback yapar eğlenirdik. Ne güzel geçti çocukluğum, şanslıydım bence..


Konser sonrası acıktık tabii, Kensington'a gelmişken High Street'e geçtik. Big Easy'de ıstakoz yemeden ayrılmayın yolunuz düşerse.. Servis ortam yemekler güzel. Geceye son noktayı mutlu bir mideyle koymak iyi fikirdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder