Cincinnati Hello!

30.4.14

Ve geldik Cincinnati'deyiz. Cincinnati'de nerede ev tutalım diye tavsiye aldığımızda bizim için en önemlisi yürünebilir bir muhit olmasıydı, anneler de gelecek ya sonradan. Arabayla limitli kalmamak açısından.. Amerika'da malum heryere arabayla gitme durumu var, pek mahalle yaşam tarzı yok çoğu eyalette. Biz ''yürünebilir muhitler'' diye sorduk ya orada yaşayan arkadaşımız, '' ''Tek rahat edeceğiniz yer Hyde Park olur, onun dışında hiç bir yerde kaldırım yoktur'' demişti mesela..
Cenevre'deyken son haftaya kadar ev aramak zorunda kaldık.. Zira bir evi tutmuştuk ki son anda ev sahibinin planları değişince evsiz kalakaldık.. Gelmeden bir gün öncesine kadar da bulamadık artık daha da dert etmek istemedik kendimize, gidince buluruz olduğu kadar deyip attık kendimizi uçağa..

Hyde Park, Cincinnati'deki ilk yerleşim yerlerinden. İngilizler gelip buraya yerleşmiş, tipik bir ingiliz mahallesi kurmuşlar. Hyde Park Square diye br ana meydanı ve caddesi var. Bu ana cadde ve ona bağlanan sokaklar hep kaldırımlı;) Restoranlar, dondurmacı ve hatta köşebaşında taze ekmek çıkaran taş fırını bile var! 





Bir akşamüzeriydi gidip baktığımızda, hakkaten güzeldi.. Yürüyüş yapanlar, köpeğini gezdirenler, pusetle gezenler.. Tam da aradığımız şey! Burada bulmalıydık evi..


Hatta her pazar küçük bir çiftçi pazarı da kurulurmuş bu ana caddede.. Eh, daha n'olsun!













İlk geldiğimiz haftamızda şansımız yaver gitti. Çok tesadüfen Murat şirketin kendi çalışanları tarafından eşya alıp satmak vs gibi şeyler için kullanılan ilan panosunda kısa süreli kiralık bir ev ilanı gördü.  Bir P&G çalışanı, Hyde Park'taki evini kısa süreliğine kiralıyordu! Hemen gidip gördük, konuştuk ve hop aynı anda anlaştık! Şirket içinden olunca referans vs o tür tefferruatlara da girmemiz hiç gerekmedi.. Aynı gün ev konusunu çözmüştük! Bazen gerçekten de oluruna bırakmak lazım galiba.. Herşey oalcağına varıyor! Bebek şansıyla, kısmetiyle geliyor dedikleri de olmuş olabilir..

Fotodaki şirin evi  tuttuk! Evi de çok sevdik.. 3 odalı verandalı tipik amerikan evlerinden. 

Bu sokakta tüm evler böyle.. Hani filmlerde olur ya, limonata satan çocuklar.. İşte gözümde birkaç limonata standı canlanıverdi. Bu sokak tam da o sokaktı! O çocuklardan vardır umarım, bir limonata alırız artık. 

Şimdilik yerleştik hızlıca.. Murat işteyken ben de buralarda doğuma kadar takılacağım artık.. Netflix de var evde ooo bol bol dizi ve film, keyif yaparım biraz da. Hava da fena değil ısınmaya başlıyor. Bizim oralardaki gibi bahar havası. İlk haftalarda birkaç seyahat planımız var arabayla, ama önce biraz dinlenelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder