Meksika Gezilecek Yerler: Tulum Maya Kalıntıları

25.3.16
Meksika'nın Cancun bölgesine gidiyorsanız, en azından birkaç Maya kalıntısı görmeden dönmeyin. Chichen Itza'yı, Dünyanın Yeni Harikalarından biri olduğu için mutlaka ziyaret edersiniz. Bir ikincisi hangisi olmalı derseniz bizce Tulum! Deniz kenarında olup da güzel olamayan bir yer var mı acaba? Heryer gibi burası da çok güzel, hatta muhteşem! 

Once kısa bilgi, Yucatan Yarımadası Maya kalıntıları açısından zengin bir bölge, sizin için bir listede en popüler Maya kalıntılarını toparladık.

Meksika'nın en çok ziyaret edilen popüler Maya kalıntıları

1-  Chichen Itza: en çok ziyaret edilen en büyük Maya yerleşim yerlerinden. UNESCO Dünya Mirası ve Dünyanın 7 Yeni Harikalarından biri olduğu için en fazla ziyaret alan yer!
2- Uxmal: Ormanın derinliklerinde piramidin köşelerinin yuvarlak olması özelliği ile ayrışan kalıntılara sahip.
3- Palanque: En görkemli Maya kalıntılarından biri olarak geçiyor ancak Yucatan bölgesinin güneyinde.
4- Tulum: Meksika'daki deniz kenarındaki tek Maya kalıntısı. Kalıntılar biraz zayıf diğerlerine göre ancak Karayipler denizi manzarası muhteşem!
5- Coba: Hala piramide tırmanılabilir olması açısından farklı bir seçenek. Ormanın derinliklerinde olması da ayrı güzel, kazı çalışmaları henüz tamamlanmamış.

Buradaki linkten fotoğraflı güzel bir makaleye erişebilirsiniz. Maya kalıntıları hakkında biraz daha fikir edinebilir ve ziyaret etmek istediklerinizi  belirleyebilirsiniz.

Biz Chichen Itza ve Tulum'u seçtik..
İsterdik ki hepsini görelim, ancak biz 20 aylık Alp ile seyahat ettiğimiz için bunu yapamadık. 8 günlük seyahatimizde, iki antik kentin yeterli olacağını düşündük. Chichen Itza'dan sonra, Tulum'daki Maya Antik Şehri'ni tercih etmemizin sebebi, güzergahımız üzerinde olması bir de fotoğraflarını çok beğenmiştik kaçırmak istemedik. Chichen Itza çok ihtişamlı büyük bir şehir, ancak Tulum antik kentin deniz kenarında olması bir başka güzel! 

Tulum Antik Maya kenti nasıl bir yer resimlerle anlatmak daha kolay, o denizin turkuazı nasıl ama!! Zaman kısıtlamasından dolayı bir öğleden sonra gitmek zorunda kaldık, sıcak ve bunaltıcı oldu. Sabah erken saatlerde gitmek daha doğru olabilir.


Plaja merdivenlerle erişim var ve deniz de yüzülebiliyor, biz öğleden sonra gittiğimizde kapanış saatine yakın olduğu için buradan denize giremedik. Yanınıza havlunuzu almayı unutmayın, plajı bir harika!

Her an her yerde iguanalar çıkabilir karşınıza hazırlıklı olun!






Tulum Maya kalıntılarına biz bayıldık. Fotoğraflar hakkını veremiyor aslında, o kadar güzel! 

Maya kalıntıları içinden ziyaret edeceklerinizi belirlerken herkesin öncelikleri değişecektir, ama şunu söyleyebiliriz hepsi birbirine benziyor günün sonunda. Deniz aşığı iseniz Tulum'u, ya da piramide tırmanmak isteyenlerdenseniz Coba'yı önceliklendirin. Hangi deneyim size daha cazip geliyorsa, seçiminizi ona göre yapın. Bu arada ek bilgi, Coba'ya giden yakın arkadaşlarımdan oranın da ayrı güzel olduğunu duydum. Piramide tırmanmak farklı bir deneyim olmuş onlar için. Biz bir üçüncüsünü ekleyecek olsak Coba'yı eklerdik mesela.

Sonuç olarak, Yucatán Yarımadası, Maya kalıntıları yanı sıra sıcak ve yardımsever lokaller, Milli Parkları, Tematik Eko-Arkeleojik Parkları, zengin meksika mutfağı, muhteşem turkuaz Karayipler Denizi, benzersiz Cenoteleri pek çok farklı deneyimi bir arada sunuyor. Bir tatilden beklediğinizden fazlası Meksika Yucatan bölgesinde!!

Diğer Meksika yazılarımız hepsi bir arada burada..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder