Meksika Eko-Arkeolojik Park: X-Caret Park

23.3.16
Playa de Carmen ve Tulum arasındaki güzergahta birkaç Eko-Arkeolojik park var, eğlence ve macera parkları.  Cancun'a iner inmez sağda solda büyük billboardlarda reklamlarını göreceksiniz. Meksika'nın Disneyland'i gibi düşünebilirsiniz. 
Yani öyle rollercoaster filan yok, ama aksiyon çok. Doğal  derelerde body rafting, dalış vs yapılabilecek, doğal  yaşam alanlarında tropikal hayvanları görebileceğiniz, çocuklar için oldukça eğlenceli doğal parklar. Disneyland gibi demem, aslında şundan.. Elinize bir harita veriyorlar, aksiyonlar neler, saat kaçta nerede ne gösteri var, alternatif çok, plan yapıp rut çıkarıp bir tam günde ancak geziyorsunuz. Maya kalıntıları çok olunca, bazı bölgeleri sahilde bu şekilde değerlendirmişler. Çok da güzel olmus. X-Caret en büyük ve aksiyonlusu, arkadaşların da tavsiyesiyle biz burayı  tercih ettik.

Burayı tavsiye eder miyiz? 
Tatilden beklentinize, ya da tatil anlayışınıza göre değişir.. Biz bu soruyu Avrupalı arkadaşlarımıza sorduğumuzda çok gerek yok, doğal parklar var düşük giriş ücretli, onlara gidin daha iyi dediler bize. Türk arkadaşlarımızdan giden vardı, onlar da ''Mutlaka gidin eğlenceliydi, biraz tuzlu ama değiyor, çocuklar için daha eğlenceli'' diye tavsiye ettiler. 

Biz ilk defa böyle bir yere gittiğimiz için çok beğendik. Tüm gün koşuşturduk ve eğlendik, özellikle dere içinde akıntıyla ilerlemek farklı bir deneyimdi. Kısaca bize sorsanız tavsiye ederiz. Yine herkesin kendi kararı..

XCaret Park giriş ücretleri nasıl?
Biraz tuzlu, şöyle ki yetişkinler için kişi başı $50 günlük giriş ücreti. 0-4 yaş arası çocuklar ücretsiz, 5-11 yaş arası çocuklar da %50 indirimli. Bu arada Meksika planınız önceden belliyse, Xcaret Park'a da gitmeye karar verdiyseniz, biletleri online www.xcaret.com.mx adresinden alabilirsiniz. 3 hafta önceden alanlara %15 ve 2 hafta önceden alanlara da %10 indirimli biletler! 

Xcaret Park'ta bizim günümüz nasıldı derseniz, süper eğlenceli, aksiyonlu geçti, harika bir gündü!! Hemen anlatalım!

Girişte bir hatıra fotosu çekildik.. Murat'in hali biraz aksiyonlardan sonra dağılmış da fotoyu çıkışta çektirmişiz izlenimi veriyor ama değil mi:)

Bu parklar da doğal yaşam alanında birçok hayvan görebiliyorsunuz. Flamingolar papağanlar Alp'in en sevdiği

Iguana'lar her yerde. her an karşınıza çıkabilir. Gördüğümüz milyon taneden biri..
Alp için bu arkadaşlar kedi köpek gibi birşey. Daha köpek diyemezken, Iguana diyordu bile. Okulda ilk öğrendikleri hayvanlardan. Çünkü Panama'da yol kenarlarında hayvan çıkabilir tabeleasında Iguana resmi var. Çünkü Iguanalar her an her yerden çıkabilir.

Bir de akvaryumu var, oldukca eglenceli cocuklar icin biz de sevdik..





İtiraf ediyoruz.. Zaman zaman, Alp'ten daha fazla eğlenmiş olabiliriz! Anne gir dedi, maymun olduk bu yaşta:)) gerçek bir deniz kaplumbağası kabuğudur.. Hahahaha! Biz kamplumbağa olucaz da Alp boş mu duracak, o da bir caretta caretta! Eh, Murat'a ayakta olanını uygun gördük:)
Vee gelelim esas olayımıza.. body rafting! Her yaşa göre can yeleği var, yeleğinizi alip denize akan buz gibi kaynak sularına atlıyorsunuz.. ve 400 metre kadar mağaralar, yeşillikler arasında akıntıyla bir ilerliyorsunuz. Baktik ki giren baska cocuklar var, Alp'i de aldik tabii ki:) biraz korktu başta, ama sonra alıştı, sonra yine korkar gibi oldu sonra geçti derken bitirdik. Mesele bizim daha çok olayı nasıl normal görmemizle ilgili, o da oyle öyle alışıyor işte! süper heyecanlıydı. Kesinlikle tavsiye ederiz.



ve evet o arkamızdaki bu mağaradan geçtik, içerisi karanlıktı ve yarasalar da vardı!

İşte ürkek bakışları ile Alp..
Bu rutlardan 3 tane vardi. Biz Alp'le sadece birini yapabildik, sonra Alp'in uykusu geldi, o uyurken Murat en uzun ve akintiya karsi yuzulen zor rutu denedi.


Gectigimiz yerler işte böyleydi..

Yukarıya bakınca manzara..
Bir de bu eko parkların plajı da var. Yorulunca sıcaktan bunalınca dinlenip yüzebileceğiniz plajı da olması güzel..

Çok hareketli, eğlenceli ve yorucu bir gündü Alp için, ama aynı zamanda birçok yeni şey de gördü öğrendi.

Kafesli hayvanat bahçelerini sevmiyoruz, burada hayvanlar doğal yaşam alanlarına çok yakın ortamlarda duruyorlar. Bulundukları yerler hendeklerle insanlardan ayrılmış durumda. Bazen beklemek gerekiyor, agaçların arasından hayvanların yakına gelmelerini. Göremediğimiz sadece seslerini duyduğumuz uluyan maymunlar vardı mesela.. Bekledik bekledik gelmediler yakına.

3 maymun'u gördük, arkaları dönüktü ama olsun.


Daha çok çocuklara yönelik gösteriler showlar vardı.  Alp bakın çok mutlu.. Şimdi bu tatlı arkadaşla tatile gidilmez mi?












Günün sonunda bir de kapanış gösterisi vardi. Tarihi içeriği olan bir dans gösterisi.. Maya döneminden başlıyor ve Ispanyol'larin gelişi Kristof Kolomb sonrası dönemle devam ediyor. İki kültür nasıl harmanlanmış, Meksika kültürü nasıl çıkmış ortaya o anlatılıyor. Bir Cirque de Soleil değildi ama fena da değildi.

Bizim gözümüzden bu şekilde Xcaret Park. Başta belirttiğimiz gibi tercihlere göre değişecektir görüşler mutlaka, biz çok beğendik, çocuklu ailelerin de gidebileceği bir yer. Son karar size ait, ama biz tavsiye ediyoruz. Denemeye değer!

Diğer Meksika yazılarımız hepsi bir arada burada..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder