Bir SAN bLAS GEZISI DAHA

17.4.16

San Blas'a bu dördüncü gidişimiz! Zor ama her seferinde, ulaştıktan sonra öyle bir şey var ki karşınızda, değdi tüm zahmete ve kesin yine geliriz dedirtiyor!


Bu gidişimizde, Alp'in en sevdiği arkadaşı Valentine ve ailesi ile beraberiz. Günboyu iki bıdık ne eğlendiler! 

Sabah erkenden yola çıkıldı daha önceden olduğu gibi.. San Blas yolcuları için tekerlek sabah en geç 6:30da dönse iyi eder!

San Blas rotamız: bir San Blas klasiği olarak belirlemiştik. Capu'ların bu ilk gidişiydi.
Isla Perro Chico küçük köpek adası
La Piscina

Bir kere, kayıkla yolculuk hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı:) Sımsıkı tuttular birbirlerini, birbirlerinden güç cesaret aldılar. Kayık dalgarda hop hop hoplarken, korkmak da ne, onlar kıkır kıkır güldüler! 

Isla Perro Chico'daydık önce.. Hava muhteşem.. Denizin rengi güneş açınca inanılmaz güzel!


Kuna Yala yerlileri adalarda yaptıkları molaları sergiliyor ve satıyorlar. Tanesi 15 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. 






Isla Perro Chico'dan ayrıldık, dönüş yoluna geçmeden önce La Piscina'ya uğramak istedik. Burası denizin ortasında adaya dönüşememiş kum tepesi. Öğrendiğimize göre, seneler içinde kum sürekli dalgalarla oradan oraya taşındığı için kum tepeleri adalara dönüşüyormuş, ya da bazı adalar küçülüp tamamen su altında kalabiliyormuş. Burası da henüz ada olamamış minik adacık diyebiliriz. Epey geniş bir alanda su dizlerinizin altında.

Alp de bayıldı.
En küçük adacık, şaka değil üç adım bir uçtan diğer uca..





Günün favori velisi Murat;) Muyat Muyat diye tepesine çıktılar.. Aynı anda kucağa gitmeler.. Simon, Capu ve Ben sessizce uzaklaştık, haha anın tadını çıkardık.. (Yalnız suyun berraklığını da atlamayalım lütfen)
Hazır yeri gelmişken; plaja ya da denize çocuklu aile ile beraber gitmenin faydalarını da yazmadan geçmeyelim..

1- Çocuklar için özel birşey yapmaya hiç gerek kalmaz, çünkü onlar birbirini oyalar. Anne, baba diye neredeyse hiç seslenmezler. 




2- Veli çokluğu sayesinde çocuklarla paslaşılarak ilgilenilir. Böylece eski günlerdeki gibi deniz, kum güneş üçlüsünün tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz, hatta biraz zorlarsanız küçük bir şekerleme  bile yapabilirsiniz belki..

3- Çocuklar birbirinden cesaret alır! sizin hadi ama bir atla suya diye bin kez dil döktüğünüz yavrunuz, size daha fırsat bırakmadan bakmışsınız balık olmuş.. 

Bu yüzden bizden naçizane tavsiye, plaja denize giderken bir de çocuklu aile almayı unutmayın yanınıza;) Aslında bu birçok gezi aktivite için geçerli..


Deniz yıldızlarının güzelliği! Bu büyüklükteki deniz yıldızlarını, ben ilk defa gördüğüm için çok etkilendim! Aynı yerde 3-4 tane birden duruyorlar denizin dibinde.
Nasıl geçti anlamadık, harika bir gündü! Süper anılar ve iki yorgun bıdıkla geri dönüş yoluna geçmiştik.. Çok sürmedi bizimkiler dalmıştı bile..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder