2017 SEYAHATLER

27.1.18

Ocak ayı yeni başlangıçlar yeni planlar yapmak için ne güzel bir aydır değil mi.. Sizi bilmiyoruz ama biz, taşınmadan dolayı 2018 yılı planlamalarına ancak başlayabiliyoruz. Biraz rötarlı ama olsun. Planlamaya geçmeden önce, 2017 yılına baktık. Neler yapmışız, seneyi iyi değerlendirmiş miyiz diye. Her aya birden fazla seyahat, keşif sığdırmışız. Bazen yurtdışı, bazen de bulunduğumuz ülke yani Panama'nın gitmediğimiz bir köşesini keşfetmişiz. 2018'de de en az geçen sene olduğu kadar keşiflerimiz olsun dilerim. Sırf dilemek yetmiyor, neden mi?

Esas mesele, uzun vadeli planlama yapmak. Biz mesela senelik bir seyahat takvimi yapıyoruz. Ay ay ne tatiller var, nerelere gidilebilir, çevrede lokal festivaller vs var mı, özellikle gitmek istediğimiz bir yeni bir ülke var mı.. Bunları kabaca bir not alıyoruz. Sonra takvim üzerinde yerleştiriyoruz. Kesinleştikçe bilet ve otelleri ayarlıyoruz. Planlama derken, bir seyahat noktası seçin, biletleri alın, otelleri ayarlayın, tüm detaylarına kadar gezi planı çıkarın kesinlikle demiyorum, genel hatlarıyla ay ay bir plan çıkarın. Gerisi zaten gelir. 

Kağıda dökmek, gözünle planı görmek, kendini orada hayal etmek; seni oraya bir adım daha yaklaştırıyor.

2018 için kolları artık sıvadık ya Ocak bomboş geçmedi. Şansımıza, tamamen plansız, günübirlik birkaç keşif yapabildik. Ama bundan sonrası için genel hatlarıyla bir planımız mutlaka olacak. Yeni keşifler neler olacak, takipte kalın..

2017 için kısa bir derleme yaptım ay ay. Topluca bakınca, yeni yıla acayip motive oldum.

Hadi şimdi sıra sen de! 2017'de istediğin keşifleri gerçekleştirebilmiş misin? 2018 için her ay yeni bir keşif diyelim mi?  Sen de var mısın? O zaman başlasın 12ay12kesif.

Not: Gezilerimizde, San Blas tekrarları dikkatinizi çekecek.  Bizi takip edenler artık biliyor olmalılar, Panama'nın Karayipler Denizi'ndeki muhteşem bakir adalar takımı. O güzelliğe günübirlik gitmek efsane zor olsa da biz yine de sık sık gittik. Şansımız varken. Her gidişimizde ilk gidişimizdeki heyecanı yaşadığımız için, San Blas yeni keşif kategorisinde kalmayı hakediyor;)

Oak 2017


Şubat 2017

 Mart 2017
Nisan 2017
Mayıs 2017
  Haziran 2017

Temmuz 2017













Ağustos 2017



Eylül 2017
Ekim 2017



Kasım 2017






Ve Panama'ya Veda...
December 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder