TURKIYE'DEN ÇOCUKLA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ROTA ONERILERI

14.4.19
Çevremizde yaşam alanlarımızın betonlaştığını ve maalesef bunun giderek daha kötüye gittiğini hepimiz görüyoruz. Bu yüzden, günümüz çocuklarına en güzel hediye: Doğa! 

Doğaya kaçtığınız zamanlarda farketmişsinizdir mutlaka; çocukların özgürce koşup, sonsuz keşif yapabilecekleri, en mutlu oldukları yer değil mi doğa, ne dersiniz?

Hazır sıcaklar gelmiş doğaya kaçmanın tam da vakti. Sizlere fikir verebilmek için güzel ülkemizin farklı köşelerinden harika yürüyüş rotaları derledim. 


Küçük çocuklarla da kolayca yürünebilecek rotalardan bazıları şöyle;

1-Likya Yolu: 
Likya yolu harika doğasıyla tarihe bir yolculuk adeta. Dünya’daki en iyi 10 yürüyüş rotalarından biri. Kayaköy’deki başlangıç rotası çocuklarla keşif için çok uygun.  Detaylı bilgi için link burada.
Mesafe: 7km, zorluk derecesi: kolay, süre: 2-3 saat


2-Şile Saklıgöl
Istanbul’a yakın haftasonu kaçış rotası, çocuklarla da kolayca yapılabilecek güzel manzaralı Saklıgöl her mevsim yürüyüşe uygun ve bir güzelliği de içinde kestane ağaçları olması. Kestane toplamayı hangi çocuk sevmez. Sonbaharda ziyaret etmek çocuklar için harika bir fırsat.


3-Kapadokya-Güvercinlik vadisi: 
Kapadokya’da güvercinlere yüzyıllar boyunca ev sahipliği yapmış Güvercinlik vadisi Kapodokya’nın güzel parkurlarından. Yürüyüşe eşlik eden güvercinler ve uçan balonlar çocuklar için keyifli bir keşif. Uçhisar noktasından başlarsanız, yürüyüş iniş şeklinde olacağı için cocuklarla daha kolay. 
Mesafe: 4km Zorluk derecesi: kolay süre: 1-2 saat


4-Rize-Ayder Yaylası: 
data-blogger-escaped-comment-EndFragment
Karadeniz bölgesindeki nice eşsiz yaylalardan sadece biri, her mevsim ziyaret edilebilecek Ayder yaylası yeşil ormanları, coşkulu dereleri, şelaleleri ve hayvanları ile çocuklara keşfedilecek birçok zenginlik sunuyor. Gelintülü Şelalesi rotası çocukla da gidilebilecek kolay rotalardan.


5-Kazdağları Milli Park: 
Alpler’den sonra dünyanın en önemli oksijen kaynaklarından biri. Yeşile ve oksijene doymak için Kazdağları milli parkı içerisinde farklı mesafede rotalar bulmak mümkün. Park rehberlerine danışarak isteğe göre 2, 4 veya 7 km olmak üzere rotalar çıkarılabilir. Resmi websitesi linki burada.
Zorluk derecesi: kolay, süre: 2-3 saat. 


Hepimiz doğa tutkunuyuz ve özgür ruhlara sahibiz aslında. Bazen günlük koşuşturmanın içinde kaybolabiliyoruz sadece. Ama merak etmeyin, doğaya çıkmak  için hiçbir zaman geç değil! 


Çocuklara en güzel hediye dedik ya ek olarak doğada olmanın bize sunduğu ailecek kalite zaman geçirme fırsatı da en özel şey. Hadi o zaman yola çıkma vakti. Güzel ülkemizin her köşesi keşfedilmeyi bekliyor.

Sevgiler,


Elvan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder