EVINIZIN konforunda sanal turlar: Dünya’nIN ilginç lokasyonlarI, Mimari Başyapıtları ve Müzeler

18.3.20

Çoğumuz önümüzdeki birkaç hafta boyunca evde olacağız. Herkes, kendi payına düşeni yapmaya ve sosyal mesafeyi korumaya çalışırken, dünyanın bize sunduklarını deneyimlemek için farklı yollara ihtiyaç duyacak. Gidip kendi gözümüzle görmenin yeri her zaman ayrı kabul. Ama seyahat edemediğimiz şu günlerde evimizin konforunda, dünyada ilginç lokasyonlara, dünyaca ünlü müzelere, ya da mimari başyapıtlara, Tac Mahal'in terası, NASA uzay  araştırma merkezi, kutuplar ya da mercan kayalıkları gibi yerlere sanal turlarla ulaşabileceğinizi  biliyor muydunuz? 

Alp’le başladık sanal turları denemeye. Sizin için de bir liste derledik. Listede toparladığımız sanal turlar tamamen ücretsiz.

Başlamadan önce küçük bir not, çoğu sanal tur büyük ekranda daha iyi çalışıyor. Bilgisayar ya da tabletten denemenizi öneririm. 

Dunya'nin Ilginc Lokasyonlarına Sanal Turlar
Image result for airpano virtual
Dünyanın farklı destinasyonlarına 360 derece görüntülü sanal turlar sunan AirPano'yu mutlaka deneyin. Antarktika'nin buzullarından, aktif volkanların zirvelerine sonra da Küba'da mercan kayalıklarına dalabilirsiniz. Hatta, Corona Virüsü’nün ilk çıktığı ülke Çin'e gidip Çin Seddi'ni gezmek isterseniz, o da mümkün. Milyonlar izlemiş, siz de mutlaka izleyin. En iyi 20 sanal tura buradan ulaşabilirsiniz. 

virtual tour

NASA Uzay Araştırma Merkezi'ne ve Hatta Mars'a bile Sanal Tur var!
Welcome to NASA Langley

Nisan ayında Amerika planımız vardi ama iptal oldu. Mutlaka gitmek istediğimiz yerlerden biri NASA uzay araştırma merkeziydi. Bu ara Alp’in ilgisi uzay astronot gezegenler falan.. Araştırırken sanal turu olduğunu gördüm, Hemen listemize ekledim, buradan ulaşabilirsiniz . Mars'a ayak basmak nasıl bir deneyim olurdu merak edenler buraya

Hayvanat Bahçesi Sanal Turları 

Hayvanat bahçelerine gidemiyoruz ama kameralarla canlı yayın evinize geliyor. San Diego Hayvanat Bahçesi, Monterey Bay Akvaryumu ve Smithsonian’s National Zoo gibi hayvanat bahcelerinde panda, penguen ve daha sayamadığımız birçok hayvanı canlı web kamerası görüntüleriyle yakindan gozlemleyebilirsiniz. En ilginç anlar beslenme anları timsahlar mesela!

Milli Park Sanal Turları

Ruhumuza her zaman en iyi gelen şey doga. Doğaya kaçmayı sevenler, çok ulusal park websitesi üzerinden sanal erişim sağlıyor. Diğer yandan Google Culture & Arts ulusal park turkarı koleksiyonu harika!! Çok beğendim. İnteraktif sanal tura rehber eşliğinde çıkıyorsunuz. Mutlaka görülmesi gereken yerleri onların yönlendirmesiyle keşfediyorsunuz. Interaktif sanal turları mutlaka deneyin tüm turlara erişim buradan

5 inanılmaz güzellikte sanal tur şöyle;

  •        Hawaii'nin Volkanlarına sanal tur için buraya
  •        Bryce Canyon Ulusal Park sanal tur için buraya
  •        Kenai Fjords Ulusal Parki sanal turuyla Alaska'nin buzullarını turlamak için buraya
  •        Carlsbad Cavern Ulusal Park sanal turu için buraya
  •        Dry Tortuga Florida Ulusal Parkı mercan kayalıklarında bir sanal tur içinse buraya
Sanal Müze Turları
Bedroom

Teknolojinin sunduğu imkanlar sonsuz. Google Arts & Culture  Sanal turlar ve çevrimiçi sergiler sunmak için dünyanın dört bir yanından 500'un üzerinde müze ve galeri ile ortaklık kurmus. Mutlaka inceleyin, dünyanın dört bir yanından en iyi sanat eserlerine ulaşmak mümkün. Dogrudan linkleriyle ulaşabileceğiniz müzelerden bazıları aşağıda. Daha fazlası burada Google Arts & Culture'da

British Museum, Londra
Yakından bir mumya görmek ister misiniz? Ya da Antik Rosetta Taşı'nı keşfetmeye ne dersiniz? Yine sanal turla Londra'ya gidip British Museum’u buraya tıklayarak gezebilirsiniz. Listeye ilk sıradan aldım, çünkü sanal tur interaktif zaman çizelgesinde görsel olarak çok etkileyici. mutlaka deneyin.

Van GOGH Müzesi, Amsterdam
Vincent van Gogh'un en büyük sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan müzeyi sanal gezmek mümkün. Koleksiyonda Vincent van Gogh'un 200'den fazla resmi, 500 çizimi ve 750'den fazla mektubu var. Van Gogh müzesi sanal turu burada.

Musée d’Orsay, Paris
Sanal tur sizi Monet, Cezanne gibi Fransız sanatçıların ünlü eserlerinin galerisine götüruyor. Müzeyi kat kat gezebiliyorsunuz. Van Gogh müzesini sevenler, bu arada küçük püf noktası! 2. Katta Van Gogh’un The Bedroom  Yatak Odası çalışması da var. Bu eserin 3 versiyonu olduğunu biliyor muydunuz? Ilki Amsterdam, ikincisi Chicago’da ve üçüncüsü de Paris’te. Van Gogh Yatak Odası  çalışmasına nokta atışı ulaşmak isteyenler buraya

Ulusal Antropoloji Müzesi, Mexico City
Mexico City en çok gitmek istediğim şehirlerden, tam bir müze şehri. Meksika’nın koloniyal donem öncesi medeniyetleri hakkında arkeolojik bir gezintiye çıkmak isterseniz link burada.

Pergamon Müzesi, Berlin
Almanya’nın en büyük müzesi, Babil İştar Kapısı veya Pergamon Sunağı gibi birçok antik esere ev sahipliği yapıyor. Pergamon müzesini gezmek için buraya tıklayın.

Guggenheim Müzesi, New York
Meşhur spiral merdivenlerinde başlıyorsunuz müzeyi  turlamaya. Modern ve Çağdaş dönemlerden farklı sanat eserleri arasında  geziniyorsunuz. Evinizin konforunda muhteşem sanat eserleri için Google’ın Sokak Görünümü burada.

Ulusal Sanat Galerisi, Washington, D.C.
Dünyanın en iyi müzelerine ev sahipligi yapan sehirlerden biri de Washington, D.C. Ulusal Sanat Galerisi'nin Google üzerinden iki çevrimiçi sergisi var. Her iki sergiyi buradan turlayabilirsiniz.

Rijksmuseum, Amsterdam
Rembrandt'ın eserlerini içeren Hollanda’nın Altın Çağı'ndan kalma sanat eserlerini yakından görebilirsiniz. Salonlarında harika bir yürüyüş deneyimi yaşatacak sanal tura buradan ulaşabilirsiniz .

Frida Kahlo’nun Mavi Evi, Mexico City
Meksikalı sanatçı Frida Kahlo, modern sanatın en popüler isimlerinden biri. Frida Kahlo'nun meşhur mavi evini gezmek isteyenler buradan ulaşabilir. Kişisel favorilerimden biri. 

Image result for frida kahlo blue house museum


Dünya’nın Nefes kesici 11 manzara noktası: 
Eyfel kulesi'nden Tac Mahal'e..

Ayrıca müze dışında Google Arts & Culture’da erişebileceğiniz  daha çok şey var. Benim sevdiklerimden biri de dünyada farklı manzara noktaları. Google Sokak Görünümü koleksiyonu sayesinde Tac Mahal'in terasından, Eiffel Kulesi'nine uçabilirsiniz. Çocukların da hoşuna gidecek. Google'ın inanılmaz manzaralar koleksiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye sanal gezinti seçeneklerine de göz  atın:

Image result for oyuncak muzesi

Dünya örneklerinin yanısıra ülkemizde de birçok müze veya şehir tanıtımlarında sanal gezinti uygulaması kullanılıyor. Beğendiğimiz keyifli sanal tur listesi şöyle:

  • İstanbul Oyuncak Müzesi burada
  • İstanbul Modern Sanat Müzesi burada
  • Ayasofya İstanbul'u online olarak da gezmek mümkün, link burada
  • Türkiye'de sanal olarak gezebileceğiniz birçok nokta var, buradan merak ettiklerinizi gezebilirsiniz.
Evimizden de olsa keşiflere devam! Ileride gideceğimiz seyahatlere ilham olur hem.

Listemizde olmayan, beğendiğiniz başka sanal turları paylaşırsanız listeye ekleyelim!

Biz Instagram'da da varız. Gelirseniz seviniriz.

Instagram sayfamız için @BizeMusaade

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder