Bir tuhaf İngiliz geleneği: Kendi Pastanı Kendin Getir!

14.6.12
Doğumgünü çocuğu olmak diye birşey vardır di mi.. Haftasında başlar kutlamalar.. İlla birkaç sürpriz kutlama yemeği ne bilim sürpriz organizasyonlar, birkaç sürpriz pasta üfler doğumgünü çocuğu dimi.. İngiltere'deyseniz unutun sürprizleri.. 

İngiltere'de doğum günü olanların başına bin türlü şey gelir.. Sırayla anlatmak istiyorum..

1) Kendi pastanı kendin götürürsün!
İş arkadaşlarınız sorar 'ee doğumgününde ne getirircwn tatlı vs diye'.. hakkaten de öyle yaparsınız, pasta atıştırmalıklar alır masanıza koyarsınız. sonra tüm kata mail atarsınız.. Herkese selamlar, bugun hayatta bi yaş daha yaşlandım.. Masamda kutlamak için birkaç atıştırmalık var gelsenize diye çağırırsın herkesi doğumgününü kutlamaya.. Aşağıdaki fotoya bakınız.. Yaz çocuğu olduğumdan dondurma çok severim. Ben de dondurma düşündüm atıştırmalık..


2) Ofisin Cool'u mu, yoksa Looser'ı mısın o çıkar piyasaya: Dedimya hani herkesi kutlamak için masana çağırırsın.. İşte ya herkes gelir kutlar, cool olursun ya da kimse gelmez looser olursun. Masanıza kaç kişi geldi skoru tutarlar gizlice.. Off doğum günü değil çin işkencesi. Stres yani

3) Doğum günü tebrik kartı imzalama seromonisiyle size bir kart hazırlanır. En yapacakları sürpriz, masanıza balon filan koymaktır bir de aralarında lütfen 3 kuruş toplarlar bu ingilizler. 3 kuruş derken şaka yapmıyorum.. Yani hediyenin büyüğü küçüğü olmaz tabii de bu kadarı da bana tuhaf geldi.. Sadece bana değil ofisteki en yakın arkadaşlarım akdeniz ekibi demiştim ya italyanlar ispanyollar da öyle düşünüyor.. Aramızda konuştuk da biraz.

Bazen bir zarf dolanır X'in doğumgünü için para topluyoruz katılmak istersen zarfa ekle, bir de kart var onu da imzala diye.. Çok samimi ama içi boş bir dolu mesaj yazılmış zarfa bakın sizden önce 10 kişi min yazmıştır. Toplasanız 10 pound yok içinde! Utanırsınız zarfı öyle yollamaya.. Cimri ingilizler..evet.

4) Toplanan parayla alınacak hediyeler başınıza dert olabilir: Organizasyonu üstlenen kişinin hayata bakışı size alınacak şeyleri belirler.. Ya ofis ortasında rezil olursunuz ya da vezir. Şöyle anlatayım, şaka ve dokundurma amaçlı hediyeler olur bazen.. Off bir de masanızda bir ay sergilemeniz gerekir kibarlık olsun diye..  Başka arkadaşlara alınmış hediyelerden örnekler.. yok ter kokuyorsun deodorant, yok efendim, fıstık ezmesi, hırdavatçıdan ayağı kırık plastik tekerlekli sehpa şaka değil, e-baydan alınmış 15.el kukla tavşan.. daha neler neler! Soğuk ingiliz esprileri durumu! Birbirleri ile dalga geçip, katıla katıla gülmüyorlar mı bir de.. Ben bakakaldım çok kez.. Anlayamadım amaç ne..

5)  Kendi kutlama yemeğinizi kendiniz organize edersiniz. Herkesin uygun olduğu zamanı kovalar ona göre gün belirler yemeğe çıkarsınız. Ya da partiyse partinizi de kendiniz organize edersiniz. Sürprize zaten ne gerek var..

İnsaflı bir arkadaşa denk gelirseniz o zaman herşey normal dünyada olduğu gibi olur. Maricarmen gibi bir arkadaşınız olursa hatta sürprizler sürprizler..
Doğumgünüm özetle şu şekilde geçti..
1) Maricarmen pasta yapmış sürpriz olarak, hatta pasta değil de red velvet cupcake! Birgün çok severim demişim onu yapmış getirmiş.. Süper tatlı davranış!
2) Masaya uğrayan sayısı da hiç fena değildi , farklı kat ve takımlardan gelenler oldu hatta birkaç senior direktürün de gelmesi şekil oldu..
3) Maricarmen ve birkaç arkadaş daha para toplama ve hediye alma işini organize etmişler. Büyük küçük derdi olamaz insanın zaten de şu rezil olma durumu olmadı.. Fotoğraf merakımı unutmamışlar. Fotoğraf atölyesine katılım hediyesi aldım!
4) Yemek de organize edilmişti o da süper oldu.. Hem ofisle genel kutlama hem de bizim yakın Akdeniz grubu arkadaşlarla kutlama yaptık. İşteki ilk 4 ayımızda, hiç fena değil..

Tekrar happy birthday to me:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder