Hayatımın Konseri: Coldplay!

10.6.12


Kendime erken dogum günü hediyesi.. Coldplay konseri! Daha İngiltere'ye taşınmadan keşke denk gelse de gitsek, yapsak dediğim birkaç çok istediğim şeylerden biri de Coldplay konseri idi.

Derken doğum günü haftamda kendimizi Coldplay konseri için stadyuma giriş kuyruğunda bulduk. Newcastle'da Sunderland Stadyumuna bileti daha işe başlamadan almıştım. İş gününe denk geldi konser, valla işi de bir şekilde ayarladım, konser var da Newcastle'da olmam lazım önceden bilet almıştım, evden çalışacağım dedim hiç sorgulamadılar. Şu yabancı müdürlerin herşeye gayet 'COOL' OK demelerine hastayım! Yani işini yaptın mı yaptın, gerisi hakkaten umrunda değil adamın..

Neyse konsere geri dönelim! Hayatımda gittiğim en güzel konserdi. NET! Konser değildi bu, acayip bir performans bir interaktivite, konserin bir parçasıydık biz de!
Baştan başlayalım! Girişte herkese bir bileklik verdiler. 'Kolunuza mutlaka takın' diyordu, şovun bir parçası olacakmışız. Taktık..
Önce birkaç ön grubu dinledik. Bir yandan sahneye en yakın yerlere nasıl ulaşırız taktiksel hesaplar yapıyoruz tabii. Hiç fena değiliz, epey bir yaklaştık!

Sonra bir anda tüm ışıklar kapandı. Karanlık stadyumda bir anda yıldızlarla çevrelendik adeta, bileklikler de meğer ışıklı bir mekanizma varmış. Çip mip birşeyler koymuşlar yanıp sönüyordu, renkleri değişiyordu. Acayip birşeyler! Millet çoştu, biz de.. 
Konserin unutulmaz anlarından biri! En sevdiğim şarkılardan biri Viva La Vida'nın en çoskulu yerinde bir anda devasa balonlar attılar üzerimize. Birilerine çarptıkça uçuşuyordu rengarenk balonlar, çoştukça coşuyorduk! Herkes çocuklar gibi şendik! Muhteşem bir görüntü! Bir dolu da dev konfetiler eşlik edince daha da renklendi ortalık! 

Ama ne yağmur yağdı.. yağmura rağmen o coşku nasıl anlatmam mümkün değil.. Kimse hiç bir yere kaçışmadı. Grup da dahil olmak üzere.. Hiçbirşey yokmuş gibi devam ediyrdu herkes. Hiç bu kadar ıslandığımı hatırlamıyprum ama ilginç bir şekilde insan kalabalığı içinde üşümüyorduk.. Burada Newcastle Haziran'da da soğuk.. Pofuduk montum var üzerimde ama komple ıslanmıştık.. 

Neyse bu konser anlatılmaz yaşanır dedikleri türdendi bizim için! Uzun lafın kısası, eğer Coldplay'i çok seviyorsanız, konserine gitmek için İngiltere'ye taşınacağınız günü beklemeyin bizim gibi. Özellikle turne kovalayın gidebileceğiniz bir ülke seçin, hem gezin hem de konser yapın yani! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder