Olimpiyatlara hazırlanan Londra!

12.7.12
Olimpiyat ruhunu ne güzel yaşıyorlar yaşatıyorlar bravo! Yapılan hazırlıklar, olimpiyatlar süresince neler olacak acaba diye merak uyandırıyor. Londra'da olup da dikkatinizden kaçmayacak bazı hazırlıkları paylaşacağım.

Mesela ilk foto, Olimpiyat maskotları Wenlock ve Mandeville. Londra'nın birçok köşesinde maskotlardan var. Hepsi de belli bir özelliğini, tarihi değerlerinden birşeyler taşıyor.Trafalgar meydanı'na kocaman bir geri sayım saati koymuşlar geçen sene. 500 günden geri saymaya başlamış. Son senenin geri sayımını da kutlamayla devam etmişler.

Metro olimpiyat gönüllüleri ile dolu! Daha olimpiyatlara 6 ay var, karınca gibi heryerdeler.  Bordo ceket, çanta ve ayakkabılarıdan hemen ayrışıyorlar. Hepsi aynı görünümlü 7den70e her yaştan yardımsever! Merak edip sordum ne yapıyorsunuz diye. Eğitimlere başlamışlar, kim nerede ne yapacak bir sürü eğitimden geçiyorlarmış.



İkonik yerlere olimpiyat halkaları çoktan konuldu. Newcastle-Londra arası tren yolculuklarında her hafta gördüğüm Kings Cross Tren İstasyonu'ndaki halkalar. Çok da güzel oldular..

Meşhur Tower Bridge'e de olimpiyat halkaları takıldı. 
Londralılara, olimpiyatlardan 1-2 ay öncesinde günlük seyahatiniz olimpiyatlardan nasıl etkilenecek, alternatif neler yapılabilir afişler hazırlandı. Farkındalık yaratmaya çalıştılar insanlarda aylar öncesinden.. 


Bir de gidip kendisini görmedim ama ofisten çıkarken bizim  resepsiyondaki ekranda Kew Gardens parkında çiçeklerden de halkalar yapılmış onu gördüm fotosunu çektim.  Ve böyle devam ediyor, çok ciddi bir hazırlık durumu var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder