maraton hazırlıkları 6da başlar!

7.2.13
Sabah saat 6 alarm çalar, anında ertelemelere kalmadan kalkarım. Akşamdan hazırladığım eşofmanları, yağmurluğu üzerime çekip bir şişe suyumu da yanıma aldığım gibi çıkarım. Londra'nın sabah karanlığı, yağmuru ya da sulu karına aldırış etmeden..

Ipodumda sabah mahmurluğunu kıracak cıstak cıstak müzikle önce hızlı adım yürürüm.. 5dk kadar. Sonra yavaş tempoda biraz koşarım. Ealing Common parka ulaşınca sabah benim geçtiğim rutinden geçmiş 3-5 takım arkadaşımı bulurum. Yüksek performans isteyen Boot Camp Askeri kamp tadında antrenmanımız başlar antrenör kontrolunde.

Tam 1 saat kendi vücut ağırlığımızla High Intensity Interval Training yapıyoruz. Hareketler zorlayıcı, hoca kontrolünde olunca mecbur yapıyor insan. Allahtan kendisi çok tatlı bir insan da şeker şeker söylüyor. Zaten yanında birileri olunca motive olmak daha kolay. Hırs değil de işte 'O yapıyorsa ben de yapabilirim' kafası var hepimizde. Ben kendi skorumu geçmeye çalışıyorum. Herkesin kondisyon seviyesi farklı..  Bu arada not 2 ay öncekine performansa bakınca epey yol almışım. Insan inanamıyor, epeydir spor yapmayan ben 2 aydaki değişiklik inanılmaz. İnsan isteyince hayatta erşeyi yapabilir gerçekten.. Tembel olmamak lazım..

Neyse, Aralık'tan bu yana tam 2 aydır haftada 3 kez sabahın köründe giidyorum aksatmadan!! Bootcamp yağmura çamura rağmen devam ediyor asla ertelenmiyor iptal edilmiyor! Yağmur çamur derken öyle hafif sıçramalar değil bu arada dikkatinizi çekerim. gerçekten su içinde hoplayıp zıplıyoruz oradan oraya koşuyoruz yerlerde yatıyor yuvarlanıyoruz. Her hafta ayakkabıları da yıkatmam gerekiyor..

Maraton'a sadece koşmak yetmeyecekti, biraz da kondisyon çalışmam lazım diye Bootcamp'e kaydoldum. Epey ter atıyoruz. Annem buradayken de gitmeye devam ettim. Annem her sabah donmuş vaziyette gelince ana yüreği dayanmaz tabi, hasta olacaksın evladım diye kıyamadı bana.. Gitmesen diyecek de kıvranıyor nasıl desem diye. Bilir inadımı.. Sonunda kıvranmayı bıraktı da dimdirekt söyledi.. Başka bi yol bulsan da gitmesen diye.. Ama benim üşüdüğüm yoktu ki, cildim soğuk olabilirdi belki ama az önce en az 700 kalori harçamış olmanın verdiği sıcaklık vardı içimde. Zaten çok da acıkmıştım. Bir an önce duşumu alıp kahvaltı yapsam daya iyiydi..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder