2013 Cenevre Şarap Festivali

19.5.13
Cenevre ve civarında herşey için bir festival var.. habire bi araya gelirler o şu bu festivali için maksat akivite olsun işte.. Eh şarap üretilen yerde bir festival de şarap için yapılmaz mı?
Cenevre'deki Türk arkadaşlarımızla gittik. Festival belli bir alanda yapılmıyordu. Yerli şarap üreticilerinin bağlarına üretim yerlerine gitmeniz gerekiyordu sırayla.. Festivali güzel de kılan oydu.. Bir şarap üreticinsnden diğerine arabayla ya da yakınsa yürüyerek gittik. En güzeli yakın olanlara yürümekti.. muhteşem yeşilin içinden yürümek elinde bir kadeh şarapla ayrı bir keyif..

İlk gittiğiniz şarap üreticisinde festival kadehini alıyorsunuz. Şaraplardan tadımlık olacak miktarda ikram ediliyor gittiğiniz şarap tesislerinde. Beğenip daha fazla içmeyi tercih ederseniz de parasıyla devamını içebiliyor ya da şişesinde alıp evinize götürebiliyorsunuz.

Birçok üreticinin bahçesinde banklar ya da yeme içme standları kurulmuştu.  Şarap yanına peynir tabakları veya fondü satılıyordu. Bazılarındaysa oturacak bank yoktu, kimsenin de umrunda değildi.. Ayakta mis manzaraya karşı şarap yudumlamak da ayrı keyifti..

Bir ara yolda yürürken muhteşem bir ekmek kokusu geldi.. Baktık sıra var.. Bekledik biz de sıcak ekmek çıkaran küçük bir fırın.. Sıcak ekmeği nasıl indirdik mideye.. Oturdu biraz ama olsun değdi.. Açık havadan mıdır bilmem yedipim en güzel ekmekti galiba..

Cenevre'ye sırf bunun için gelinmez de işte denk gelir de burada olursanız şarap severlere tavsiye ederiz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder