2013 Cenevre Maratonu!

29.5.13

Mart ayında koştuğum Paris Maratonu'ndan iki ay sonra, ikinci yarı maratonum olan Cenevre maratonunu koştum. Antrenmanlara kaldığım yerden devam ettim, daha iyi bir zamanla bitiririm diye umuyordum ama Paris'e göre biraz zorluydu.. Neden mi?




1. Koşu rotası Cenevre'nin dışında tepelik bir yerden başlıyordu, ilk x km boyunca inişteydik göle doğru evet bu iyi birşey gibi gelse de kulağa aslında dizlere değilmiş. inişte salıverdim gitti durumu da olmuyor bir şekilde frenliyorsunuz kendinizi ki kontrol elden gitmesin.. İşte bu sebeple dizlerim çok ağrıdı!


2. Coşkulu kalabalıklar meğer ne önemliymiş. Yanınızda sizinle bir koşanlara takılıp bir şekilde gidiyor insan da, ama esas o coşkulu kalabalıklarla ne gaza gelmiştim, tanımasalar da herkese ayrı bir destek, mini konserler falan.. Paris maratonundaki o coşkulu kalabalıklar hiç yoktu Cenevre'de..  Yoktu, da kötü müydü.. Bu da farklı bir tecrübe oldu bana.. Bi ara mesela yeşillikler içinde daracık patikada gidiyorum, bi müddet yanımda arkamda önümde kimse yoktu.. Kendimle kalmak da güzel geldi mesela..

3. Maraton süresince su ve yemek molaları Paris Maratonu kadar iyi değildi. Bu kez yanıma jel takviyesi de almadım. Neyse bir şekilde finishi gördük, kurt gibi açtım haliyle.

4. Hava faktörü de önemliymiş. Hava açık ve güneşliydi, tabii sıcaktı. Doğal olarak, ılık serin havada koşması daha kolaymış. Daha fazla su takviyesi lazımmış, her köşebaşında susamadım ki demeyip mutlaka almak lazımmış..

Coşkulu kalabalıklar istiyorsan, büyük şehir maratonları seçmek lazım.. Ama doğayla, kendimle başbaşa kaldığım zamanlar oldu, onu da ayrı sevdim.

Bir dahakine sıcak mevsimde koşarsam ne yapmam lazım biliyorum.. Bu da bir tecrübe olarak kayda geçsin..

Koştum mu koştum, madalyayı da kaptım. o zaman tamamdır!


Bu arada koşunun en güzel yanını atlamayalım.. UNICEF dünya çocukları için koştu binlerce kişi, ben de onlardan biriydim! Ne mutlu bana!



Paris maratonunu merak edenler.. Buraya..

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder