Panama'ya Doğru!

1.7.15
Bu hafta evi boşalttık. Daha önceki taşınmalarımızda olduğu gibi yine kabaca gruplama yaptık. Taşınma şirketi kolilemeleri yapıyor, en kolay taşınma şekli koli yapmamak.

Her ne kadar kolileri taşınma şirketi yapsa da, her taşınmada kolileme dışında uzun bir yapılacaklar listesi oluyor elinizde. Bu kez küçük yardımcımız Alp de iş başında olunca listedeki herşey kolayca çözüldü.



Yapılacaklar listemizde neler mi vardı? 

  1. Genel bir eşya yoklaması eksikler-fazlalıklar: Bazı mobilyalarmız üç kez taşınma gördü. Bazıları yolda zarar gördü, ya da hırpalandı demonte edilirken filan.. Her seferinde bir sonraki yere götürmeyiz deyip yine taşıdık:) gittiğimiz yerde değiştiririz dedik sonra yerleştirince öylece kaldı.. İyi durumda olan olmayan yoklaması şart.
  2. Eksikleri toparlama: Bu kez yeni şeyler aldık zira Panama'da mobilya seçeneği kısıtlıymış. Birkaç Ikea turu yaptık. Çok taşınanlar için birebir.. Ha bir de çay bardağı gibi çay saatlerinin olmazsa olmazı kontrol etmeyi atlamadık. Kırılacakları öngörüp birkaç 6lı seti attık kolilere!
  3. Kıyafet elemesi: Panama'da kış görmeyeceğimiz için annem ve kızkardeşlerimin yardımıyla kışlıkları elden geçirdik. Üç beş parça birşey bıraktık ki kış seyahati yaparsak bulunsun diye. Panama'da saklamak nem rutubetten problem oluyormuş. Cenevre'den gelirken yalnız taşındığımızdan çok eleme yapamamış, herşeyi olduğu gibi getirmiştim. Tüm eşyalarımızı eledik bir güzel. Seneler içinde ne çok biriktiriyor insan ara ara taşınmak iyi.. Taşınmak gündemde yoksa dolaplara en azından senede bir el atmak lazım, yoksa çok fena!
Bir şekilde bitiyor yapılacaklar, çok da stres yapmamak biraz oluruna bırakmak lazım.. Son koliler de kamyona yüklendiğine göre artık biz de Panama'ya gidebiliriz..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder