Expat destinasyon olarak hic bilinmeyen Panama: Sahi, Panama nerede ki?

3.6.15

Panama kararını vermek kolay olmadı.. Daha önce iki kez ülke değiştirmiş olmamıza rağmen, Latin Amerika ülkesi olması bizi biraz düşündürdü haliyle. Günün sonunda burnumuzun dibindeki, tanıdık Avrupa ülkelerinden İngiltere veya İsviçre'ye taşınmakla aynı şey değildi.
Yine şanslıydık. Ocak 2012'de Murat iş için bir haftalığına Panama'ya gitmiş ve Panama City'yi biraz olsun gezebilmişti. Gerçi yere turist olarak gitmekle orada yaşamak birbirinden ayrı şeyler olsa da ayak basmış olmak, hayat nasıl akar ve günlük yaşamı görmek, havasını koklamak bile işe yaramıştı.

Biz kararımızı verdik ve çevremizle paylaşmaya başlamıştık haberleri. İlk tepki Panama neredeydi hakkaten? Ne Panama mı? Yok artık şaka mı? Güney Amerika Panama'mı? Sahi neredeydi bu Panama? Hani Panama kanalı var ya oraya mı? şeklinde tepkiler..

Her ne kadar Murat gitmiş olsa da, biz de bir daha baktık yine Panama neredeydi, komşu ülkeler neydi, iklimi sene boyunca nasıldı, hayat nasıldı, neler yapılırdı.. gibi sorularımıza cevapları googleda aradık.. Ama bizim turistik ya da ansiklopedik bilgiden biraz daha fazlasına ihtiyacımız vardı, özellikle çocukla yaşama dair sorularımız vardı.. Çocukla yaşam Panama'da nasıldı?

Türkler dünyanın heryerindeydi ve dünya gerçekten küçüktü. Kararımızı açıklamamızla beraber dünyanın bir ucundaki Panama'da yaşayan birkaç Türk aileden haberdar olduk. Arkadaşımın arkadaşı şeklinde tanıştırıldık e-mail üzerinden hatta.. Sağolsunlar! Onların da tecrübelerini dinleyince tamam dedik. Latin Amerika bekle bizi! Heyecanla geliyoruz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder