Bebekle taşınmak bizim işimiz;)

17.8.15

Tam sekiz hafta otelde kaldıktan sonra yerleşik hayata geçebileceğiz, çok şükür!! Hayır bize hava hoş da, 14 aylık bir bıdıkla bir minnak evimsi odacıkta olmayacaktı, 8 hafta oldurduk..

Neden uzadı derseniz, valla işte onu biz de tam anlamadık! Panama böyle diyorlar yavaşmış. Aslında, Amerika'nın Latin versiyonunda genel olarak işler pek bir yavaşmış. Şikayetçi olduğumuzdan değil burada da böyle.. Geçiyoruz ya artık, mühim olan o!

Şu ana kadar, valizler hep ayak altında olduğundan Panama'ya tatile gelmişiz de her an geri dönecekmişiz gibi hissediyordum.. Eve inen kolilerin açılmasıyla anladım ki, yeni evimiz Panama'ymış. Panama'ya hoşgelmiş olalım böylece! Evimizden manzara da budur..

Hayatımızın yeni dönemi bizi bekleyedursun.. Şimdi biraz koli açma vakti.. 428 adet kolicik.. 

Son olsun bir  süreliğine lütfen! Geçen sene Mart'ta Londra'daki evi kapat, 1 ayı dolmadan üstüne 3 aylığına hem doğum hem iş için Amerika'ya git. Cenevre'ye dön Ocak'ta Cenevre'den İstanbul'a evi taşı.. 3 ay sonra 1.5 aylığına Londra'ya geç, Londra'ya veda et, ve son olarak Temmuz'da Panama'ya evi taşı.. Bebekle taşınma bizim işimiz dememiz boşa değil yani.. Bir müddet yerleşik hayatı haketmişiz di mi ama.

Allahtan Alp var. Yardıma koşuyor:) 14 aylık hayatında 3. büyük taşınmasında gık demiyor sarı kafa.. Koliler arasında takılıyor:) 





Alp takılıyor işte demişken, çocukla taşınmak biraz zor.. Ne işi var çocuğun orada diyenler olabilir aranızda?? Kimse yok bırakacak, mecburen bizimle evde bu karışıklığın içinde. Yoksa biz de isterdik bir anane bir babane olsun. Maalesef, buraya sırf gelmesi 22 saat sürdüğünden, bir de taşınma sürecinde birlikteliğimizden birşey anlamayacağımız için, geliş gidiş hakkımızı yerleştikten sonra keyifle geçireceğimiz zamanlara saklamak istedik. 

Hem acelemiz de yok ki.. İlla birkaç günde yerleşeceğiz diye bir şart yok, yavaş yavaş olduğu kadar! Mottom bu diyebilirim "Olduğu kadar", çocuklu hayata geçtikten sonra;) Kimse de eskikleri, kusurları görmeyiversin..

Çok da büyütülecek birşey yok, işler bir şekilde oluyor! Baktık ki gün içinde Alp'in güvenliğini sağlarsak yanıbaşımızda birşeyle meşgul tutarsak (büyük insan görevleri verdik bayıldı), illa birimizin gözü mutlaka üstünde olursa, uykuda olduğu zamanları acayip etkin kullanırsak bu iş olacak. Oldu da.. 1. Günü atlattık gerisi gelir!!

Taşıma şirketi yatak, dolap vs gibi şeyleri monte ediyor, bir de tüm kolileri boşaltmaya yardım ediyor, ancak yerleştirmesi bize ait. Ve tahmin edersiniz ki, Mutfak eşyaları, kılık kıyafet, ıvır zıvır en çok oyalayan kısmı!! Esas iş o detaylarda tabii.. 

Acele etmiyoruz dedim ya olduğu kadar.. yavaş yavaş oluyor işte herşey. 

Koli açmaya devam o zaman!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder