Panama MutfağI: Patacones yani Bir TÜR MUZ

11.1.16

Latin amerika'nın patates kızartması da diyebiliriz.. Patacones ya da Tostones'u keşfettik ya ben çok sevdim! Çok bir özelliği de yok aslında basit birşey. Latin Amerika'nın patates muadilimsi sebzesi..





İlk tadıldığında bu da ne, acaba muz mu diye düşündürür insanı.  Yanılmış da olmazsınız hani, zira "Plantain" dan yapılıyor. O da ne derseniz türkçeye çevirisi şu sekilde yapılmış "bir tür muz" :)) Resimde gördüğünüz gibi bu soldaki yeşil "bir tür muz"dan yapılıyor.


Bu "bir tür muz" bildiğimiz muzdan daha büyükçe. Kabukları da daha kalın. Genelde bu ham halinde tüketiliyor. 


Bu "bir tür muz"ları 2 parmak kalınlığında dilimleyip kızartıyorlar bir süre. Sonra yağdan çıkarıp eziyorlar, o ezilmiş muz görüntüsünü verdikten sonra bir kez daha yağda kızartılıyor! Biraz yağlı olabilir tamam ama lezzetini veren de o olabilir..  Bu kısımları hızlı geçelim.. 

Internette resimli bir tarif buldum hemen paylaşıyorum...

Sadece Panama'da değil, genel olarak Latin Amerika ülkelerinde, ozellikle Karayipler bölgesinde çok tüketiliyor. Kızarmış hali mezelerle, kanepe halinde servis ediliyor, ya da sade haliyle balık yanına tamamlayıcı şeklinde..

Bir de tatlısı yapılıyor onun için "bir tür muz"un sarı olması gerekiyormuş. Ben henüz yemedim, onu da başka birgün denersek anlatalım..

1 yorum: