Kitalar arasi saat farki

20.1.17

Saat farkına alışamadığım doğrudur! Alışacağımı da zannetmiyorum.

Panama'da saat kaç şimdi? Bir buçuk seneyi geçti taşınalı, hala sorulur telefon konuşmalarımızda.. Matematiğini yapmayı sevmedik sanırım hiçbirimiz..

Önce İngiltere'deydik, Türkiye ile iki saat fark bildiğiniz gibi.. Sonra da İsviçre, o daha da iyi bir saat fark var sadece.. İstediğin zaman aile ve arkadaşlarının başka bir ülkede seninle yakın bir zaman diliminde olması önemli birşeymiş. Birine ihtiyaç duyduğunda, ya da çok küçük birşeyi o anda paylaşmak istediğinde, telefonun diğer ucunda birilerinin ulaşılabilir olduğunu bilmek güzel bişeymiş.

Sekiz saatlik bir fark demek ne demek? 

Şöyle anlatayım.. Türkiye'de sabah olmuş herkes güne hazırlanırken, biz burada Türkiye'ye göre daha dünü yeni bitiriyor ve yatmaya hazırlanıyoruz, ya da çoktan uyuyor oluyoruz demek.. Dünyanın iki farklı tarafında farklı zaman dilimlerinde yaşıyoruz. 

Ya da şu demek, ''Tatlı ya da tatsız bir olay yaşamışsın, olayı bir arkadaşınla paylaşmak istediğinde o uyuyor dimi.. İşte bu durumda uyanmasını beklerken olay çoktan zamanaşımına uğramış, senin tatlı olayın tatlılığı sönmüş, tatsız durumda olan da daha vahimleşmiş, anlatmasan daha iyi noktasına gelmiş, zaten anlatabilsen bile, taa oradan ne yapabilecek ki arkadaşın'' demek...

Biz uyurken sabahlar oluyor, olaylar gelişiyor ülkemde.. Kalkınca ilk iş, sessize aldığımız telefonlarımıza bakıyoruz.. Gelen mesajları okuyoruz. Bir parçası olduğumuz grup mesajlarına, sonradan  dahil olmaya çalışıyoruz.. Sonra hızla şöyle bir haberleri yokluyoruz. Bir şekilde iletişimi devam ettirmeye çalışıyoruz.. Uzağa giden mi unutuluyor yoksa giden mi unutuyor geride kalanları bilmiyorum.. Yani unutmak değil de işte, adını koymak da zor.. Birbirinden farklı yerlerde yaşanan , farklı hayatlar.. Bir kopukluk oluyor ister istemez.. Daha önceki haberleşme sıklığı azalıyor, zaten normalde de zorken, bir de saat farkı mesafenin üzerine tuz biber oluyor!

Her gece uykuya dalmadan önce, ''ertesi günü çoktan yarılamış ailem ve arkadaşlarımın iyi olduğunu öğrenerek'' geriden gelen günümüze başlayabilmeyi diliyorum.

Herkese günaydın, bize iyi geceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder