Londra, bir gidip anne olup gelicem

16.3.14

Ekim ayında 3 kişi olacağımız haberini daha dün paylaşmıştık.. Yine hızlı geçti zaman.. Ve Londra'ya veda etme vakti geldi.. İş arkadaşlarımın güzel son gün sürpriziyle uzun süreli tatil başlasın o zaman..






Doğum izni ingiltere'de tam 1 sene. İlk 6 ayı ücretli sonraki 6 ay ise ücretsiz bu kısmı opsiyonlu. İsterseniz 6 ay ücretli izinden sonra dönebiliyorsunuz işe. Doğum iznine çıkarken, şirket sormuyor ne zaman dönersin diye. Doğrudan 1 sene kullanılacak diye düşünüyor IK. Erken döneceklerin belirtmesi gerekiyor yani, harika dimi! Hatta bu 1 seneyi ebeveynler aralarında paylaşabiliyorlar! 

Biz de tam 1 seneyi kullanacağız. Bu süreçte Londra'daki evi kapatalım  ve Cenevre'de olalım dedik. Londra-Cenevre ikilisini ne şekilde çözeceğimizi zamana, daha doğrusu bebek geldikten sonraya bırakmaya karar verdik. Plan yapmak bazen manasız, karşımıza ne çıkacağı belli değilken..

Geçen hafta Londra'daki evimizde son haftamdı. Evcik daha doğrusu kutucuk diyelim. My Lovely Tiny home.. Kendisini işe 5 dk yürüme mesafesinde olmasından dolayı ayrı seviyordum:)  Bu taşınma eşyalı ev olduğundan bugüne kadar ki en kolay toplanma olabilirdi belki ama, göbüş ve ben büyük iş başardık. Londra'da ev tutma ve diğer maceralarımızdan da tahmin edeceğiniz üzere bir evden çıkma da acayip kuralı prosedürü olan bir işlem doğal olarak.

Gururluyuz, Murat gelemediği için herşeyi göbüşle birlikte bir güzel hallettik!!

Taşınma şirketi kolileri yapmak için geldiğinde benim yaptığım sadece eşyaları organize etmekti o kadar. Şu gidecek bu kalacak şeklinde.. Yine de şaştım kutu gibi evden kaç koli eşya çıktı!Bu kısımları kolaydı, mesele öncesi sonrası bir dolu yazışma takip vs..
Neyse halloldu işte.. Evden çıkma vakti geldi.

Emlakçı ile evi son bir kontrol edip teslim ettikten sonra son bir hatıra fotosu istedim evin önünde:)) Tatatatammm göbüş ve ben bir daha da göremeyebilirsiniz;)

Hoşçakal My Lovely Tiny home.. Yine bir uğrarız gelirsek Londra'ya!!
Londra'daki hayatımızın en önemli kısmı arkadaşlarımıza, dostlarımıza, tatlı veda edelim diye bir    hoşçakalın buluşması yaptık. Hem de gelecek bebeğimizi de kutladık. Soğuk bir Londra sabahında, mis gibi türk kahvaltısı eşliğinde,  Islington'da tatlı tatlı sohbet ettik. 
 Ofisten arkadaşlarım, hep yanımda oldular sağolsunlar..
Canımız Gökçetegingiller.. İlk kutlamayı beraber yapmıştık.. Ah ahh.. Mete için her yeni gün bir kutlama sebebi.. İnsanın böyle dostları olsun hep!

Fatma ve Erhan, MBA'den arkadaşlarımızla sadece Londra dönemi kesişmekle kalmadı, aynı zamanda anne baba olmaya doğru heyecanlı bekleyiş dönemi de keşisti! 

Londra'daki dostlara ne kadar teşekkür etsek az! Hepsinin yeri ayrı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder