YurtdISINDA Bayram Kutlamasi

14.9.16

Bu ilk bayram değil ailelerden uzakta.. Londra ya da Cenevre'deyken 1-2 saatlik zaman farkı olurdu. Yine makul saatlerde aranırdı aileler, arkadaşlar. Panama'daysa biz uyurken bayram başladı Türkiye'de. Aradığımızda herkes çoktan bayramlaşmış, biz en sona kalmıştık.

Yurtdisinda yasamanin zor olan kismi ozel gunler. Sadece Bayram degil..

Bu hafta tesadüf ya sömestr tatilinde Alp.. Bayram tatiliyle denk düştü, bir nevi Alp de bayram tatilinde, her ne kadar Bayram havası olmasa da Panama'da! Alp'e bayram sevinci olsun diye, Casco Viejo'ya gidip gezindik. 

Valentine ve Capu'da bizimle geldiler. Çok neşeli bir bayram sabahı geçirdik.  Alp ve Valentine sanırsınız 40 yıllık dost:) O küçücük yaşlarında ne büyük kalpleri var! Arkadaşlık iki yaşında bile ne büyükmüş meğer!!

Cafe Unido'ya gittik. Panama'daki iyi kahvecilerden. American Trade Hotel'in yanında Casco Viejo'da.. En sevdiğim mekanlardan.. Karolar, duvarlar, demir kapılar.. Saatlerce otur..

Kahvemizi aldık, onlara da meyve suyu. Bizimle  iki yetişkin gibi oturdular. Uslu uslu meyve sularını yudumladılar. Kendi aralarında türkçe-ispanyolca-fransızca bişeyler konuşup karşılıklı aqui no, si oui ler uçuştu:) Sonra sokaklarda yürüdük.

Arkadasiyla keyfi yerinde bundan daha güzel bayram havası yok Alp'e! Pek eğlendiler.. Sonra gözler kaşınmaya, hafif huysuzluklar başladı! Eve gitme vakti gelmişti.

Kameramı yanıma almıştım, bol bol fotoğraf da çektim..

Bu bayram gelenekselinden el öpemedi, ya da sekerleri toplayamadi belki Alp ama; bayramı sevdiklerimizden uzakta ''güzel bir gün geçirmek'' şeklinde kendimizce kutlamış olmanın iç huzuruyla artık uyuyabiliriz..







 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder