Panama'nin Pasifik Sahilleri: Pipa's Beach

24.9.16

Panama'nın Pasifik sahili Karayip kıyılarından oldukça farklı. Pasifik tarafı daha dalgalı, kumsallar    siyaha yakın (okyanustaki ve yakın çevredeki volkanik faaliyetlerden dolayı) pek de yüzmek için keyifli değil doğrusu. Tesis derseniz Panama'da genel olarak altyapı çok yok. Kumsallar genelde bakir. Pasifik sahilleri şehre yakınlığı sebebiyle Panama'lılar taragfından tercih ediliyor. Biz de yakın zamanda Pasifik sahilinde yeni bir mekan açılmış onu denemeye karar verdik. Pipa's Beach ile birlikte Pasifik sahillerine bir şans verelim dedik.. Sizce sevdik mi?

Pasifik okyanusu yüzmek için öncelikli tercih edilmiyor ya da belki biz etmiyoruz desek daha doğru. Plajlar dolu çünkü yüzenler yüzüyor.  İlk geldiğimiz hafta arabayla Pasifik sahilinde bir turlamıştık, denizin rengi hiç hoşumuza gitmemişti, bulanık ve griye çalan bir rengi vardı. Açık deniz, koy gibi bir girinti olmadığı için çok yüzülesi bir sahilmiş gibi gelmemişti bize. Ayrıca denizde vatoz denizanası olma ihtimali daha çokmuş Pasifik tarafında.. 
Plaj girişi rengarenkti. Bob Marley/Could you be loved şarkısı çalıyordu içeri girdiğimizde.. TropTropikaldi! Yani bu bir heyecan yarattı güzel mi acaba diye.. 

Bir de çocuk köşesi vardı. Boyama yapabilecekleri, oyun oynayabilecekleri, renkli bir köşe de çocuklar için düşünmüş olmaları ne güzel. 


Yemekleri servisi de güzel, çalışanları da çok güleryüzlü.. Mekan olarak çok tarz bi yer yapmışlar, en azından şu ana kadar Panama'da gördüğümüz en iyi plajlardan mekan-servis açısından ama.. Deniz nasıldı dersiniz? 

Deniz o kadar berrak değildi, griye çalan mavi-gri rengi vardı işte. Bir de dalgalıydı ara ara. Hiç de sevmem dalgalı denizi.. Bol bol yüzmek için gidilecek bir plaj değil. Amaç yatıp dinlenmekse, tercih edilebilir. 

Şöyle bir girme girişiminde bulundum, hafif yüzer gibi yaptıktan sonra hasır şemsiye altında gölgede dinlenmeye çekildim. İyi geldi dinlenmek ama, plaja gelip de tüm gün denize girememek büyük hayal kırıklığı benim için. O yüzden Pipa's Beach'e bu ilk gelişimiz aynı zamanda son gelişimiz olarak da kayıtlara geçebilir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder