Panama'da alismaniz gereken rahat kafa: Mañana Kafası

22.3.17










Panama'da kafalar hep bir ''mañana kafası'' O da ne demek?? ''mañana'' diye yazılır, türkçe 'manyana' diye uzata uzata okunur.. Yani ''yarın",  o da inşallah şanslıysanız..  mesela bir işin olsun istedin, sordun "ne zamana olur" diye.. Karşındaki "mañana" mi dedi, tamamdır.. Bekle en az 1-2 hafta ki olsun. Yarın lafın gelişi. Herşey yavaş, herkes bir aheste, bir rahat ki sormayın..

Yani yapamayacaklarından değil aslında, mañana diyerek zaman kazanmaya calışıyorlar. Saksıyı çalıştıracak da, canı isteyecek de, yapacak da filan..

Üzerine bir de hiç pratik zeka değiller, ne yazık ki.. Senenin her günü, mevsimin hep yaz, sıcaklıkların 30-35 derecelerde olmasından mütevellit; devamlı bir yaz rehaveti, ne bileyim işte, bir mayışma durumu var bu milette. Bu seviye tembellik hiç görmedim.
Bu kadar yavaş, tembel olmaları, sözlerini tutmamaları, geç kalmaları yüz kızarıklığı da yapmıyor. Çünkü panamalı dostlarımız acayip rahatlar. Bu manana'ya bir de Tranquila eklemeden geçmemek lazım aslında. Hemen anlatıyorum.. Mesela markettesiniz, acayip kuyruk var ve kasadaki kız yavaş yavaş işlem yapıyor, beklemekten sıkıldın biraz yüzün mü ekşidi, sen daha şikayetlenemeden Tranquila der karşındaki..Sakin ol, rahatla, takma kafana ve gevşe dostum manasında. Herkes kuzu burada, dedim ya hiç umurlarında değil, aceleleri de yok ki zaten.. Beklerler öyle sormadan sorgulamadan! Bir tezcanlılık beklentiniz varsa eğer, Panama'da bulamazsınız belirtelim..

Hal böyle olunca kabul etmekten başka şansınız kalmıyor..  ve hatta esas can alıcı olay ne biliyor musunuz, rahata çabuk alışıyor insan! Başta ne kadar sinir olsan da, yavaş yavaş alışıyorsun bu duruma. ve hatta Bir müddet sonra bir de bakmışsın o rüzgar seni de almış içine, ve sen de bir mañanacı , tranquilacı olmuşsun.

Daha yazsam yazarım aslında buna birkaç örnek de o da manana artık;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder