2017 Panama The Color Run -- Renkli Koşu Panama

20.9.17



Geçen sene kaçırmıştık, şehir dışındaydık. Bu sene yakalamanın sevinciyle tam gaz gittik. Panama Color Run adı üstünde rengarenk bir koşu. Çok uzun mesafe de değil 5km, aile boyu koşulabilir. Zaten tamamını koşmak zorunda da değilsin, bu bir yarış değil ki. Biraz koş, biraz da yürü, hatta danset elinden ne gelirse artık;) Maksat yaş gözetmeksizin çoluk çocuk tüm aile bireyleri katılsın, aktif yaşam eğlenceli haliyle benimsensin:) Güle oynaya tamamla, tek amaç mutlu olmak!! Biz de aynen öyle yaptık!

Hayat arkadaşlarla güzel!!
Eh o zaman, çok sevdiğimiz Fransız dostlarımızla bıdıkları aldık gittik.  Panama'daki en yakın arkadaşlarımız. Panama'da tanıştık, öncemiz yok. O kadar çok yeni şey yaptık ki birlikte.. Bu ilk renkli koşularında Valentine ve Alp yine beraberler. Ne mutlu!

Çocukla Koşmak.. Ya da Koşamamak..
Önce düşündük puseti alsak mı diye. Kendi karar verdi Alp, bisiklet istiyormuş. Neticede 3 yaşında, çoktandır fikrini söylüyor, tercih belirtiyor:) Biz de dinliyoruz, makul olduğu müddetçe de tamam diyoruz haha al işte sana.. 3 yaşındaki bıdıkın lafıyla mı gidilir.. Bunu pek kestirememişiz..

Dakka 1 Gol 1 durumu!
Yapar 5km, nedir ki dedik. Arkadaş ne 5kmsi, daha 1 km bile olmadan ''Ben yoruldum'' dedi iyi mi, Aşağıdaki fotoğrafa baksan sanırsın bizim Alpiko başı çekiyor..



Koşunun devamında yarı kucak yarı omuz sonra sonlara doğru tekrar bisiklet şeklinde, hadilerle falan ite kaka bitirdik koşuyu.. ama son 20 kişi içinde:)) Öyle ya da böyle, eğlendik mi eğlendik! 

Renklen, eğlen, hem de madalyanı kap!
Her kilometre başında, bir boya istasyonu var ve boya pigmentleri atıldı üzerimize! Pembe, sarı, mavi, yeşil, turuncu! Gökkuşağına döndük!



Ve gelsin madalyalar!



Ya Alp ilk madalyasını aldı dostlar! Bence büyük alkış.. Hatta bu ilk olarak kayıtlara geçsin aile boyu madalya aldık! Normalde Alp kayıtlı katılımcı değil, 4 yaş altı çocuklar ücretsizdi. Alp'e de madalya vermeleri ne hoş oldu. Klişe ısırma pozu da veririz hemen!


Tekrar gitmek lazım evet! Bu da deneyim olarak cepte.. Tavsiye ediyoruz kesinlikle! 

Color Run Tavsiyeler!
- Çok eğlenin, ve mutlaka çocuğunuz varsa onu da alın. Çocuklar için güvenli!
- Ve eğer çocukla gidiyorsanız, siz siz olun puseti yanınıza alın.
- Genelde bu tür koşularda tshirt veriyorlar, onu giyin ya da artık gözden çıkardıklarınızdan yana tercih kullanın.
- Boyanın çıktığı söyleniyor, doğrudur ama söylenmeyen, boyanın zor çıktığı. Cilt, kulak içleri, saç dipleri vs. Özellikle o mavi yok mu! Cilde krem, losyon gibi birşey sürmek faydalı olabiliyormuş, artık bidahakine.
- Yanınıza su bulundurun. 
- Tam boyanın atıldığı an gözlere dikkat, ya kapat ya gözlük kullan.. bir de nefes almak da zorlaşıyor, acımsı bir kokusu var..

Fotoğraflarla günümüz..
Çocukları evde bırakmadık, özellikle onlarla geldik ama yine de eski günlere özlem duyabiliriz ara sıra..


Sponsorlardan Tavuk maskot en ilgi çeken şeydi bizimkiler için.. Bir dahakine tavuk festivali bulmak lazım.

Boyanın kokusu, tadı turşu bir surata sebep olabiliyor..


İstasyonlar yetmedi, bir de kafasından aşağı 3-5 poşetcik daha salladı. Yıka yıka çıkmadı tabii off ki ne offf!


Eve dönüş öncesi.. son pozlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder