Panama Gezilecek Yerler: Iguana adası - Pasifik Okyanusu açıklarında bi güzellik daha!

25.9.17

Yine birgün Pasifik okyanusu'nda bi adadayız.. Panama'nın Pedasi bölgesinde Iguana adasını keşfettik bu kez. Yerleşim yok bu adada, ancak günübirlik ziyaretler gidiliyor. Ve adından da anlaşılacağı üzere Iguanalarla dolu.. biz gittiğimiz de nasıl mıydı??

Önce bir gezinin kamera arkası..
Biz nereye, bizim kuzu da oraya.. Kayığa biniyoruz canyeleklerini çıkarıyoruz.. "Hadi bindik, hop bitti, çok eğlenicez" falan diyoruz.. "Bi bildikleri vardır" mı yoksa "ppoff, yine nereye götürüyorlar" mı diyo siz karar verin.. günün sonunda ada keşifleri yaparaktan, dal çubuk ne bulduysa oynayan, denizin kumun en çok tadını çıkaran ben değilim o kesin! baştaki ekşi suratları dikkate almamak lazım yani:)) böyle öğreniyorlar.. mesela bizimki kıvama geldi artık, can yeleğini giydirince "oo adaya gidiyoruz" diyo (kıvama gelmiş hali ucak istemeyen cam kenarında oturan versiyon yani))





Iguana adasına nasıl gidilir?

Pedasi'ye Panama City'den uçakla 1 saatte ya da arabayla 6 saatte ulaşılıyor. Pedasi'de küçük bir limandan kayıklar kalkıyor Iguana adasına. Dolmuş usulü kalkan kayıkların dolmasını bekliyorsunuz ya da kendinize özel bir kayıkçı da ayarlayabiliyorsunuz. Önceden ayarlamaya gerek yok.


Biz arkadaşlarımızla olunca bir kayık ayarladık kendimize. Kayıkçı, bizi istediğimiz saatte geri getirdi.

Kayıkla 30dk'da adaya ulaşılıyor. 



Adada iki plaj var, biri kayıkların yanaştığı kumsal, burası daha kalabalıkça..
Adanın diğer tarafında 200mtlik bir patikadan yürüyerek ulaşılan bir kumsal daha var. Çok daha sakin ve güzel.




Iguanalar nerede?
Gelelim merak edilen konuya.. Iguanalar nerede mi? Bayram tatilinde nasıl bizim tatil beldeleri dolar taşar.. Panama'da da aynısı geçerli. Bir milli bayram döneminde gittiğimiz için herkes akın etmiş adaya, eh tüm iguanalar da kaçışmış.. Göre göre 1 arkadaşı gördük..


Panamalılarda turizm kafası ne yazık ki pek yok.. Adaya ziyaret konusunda limitleme yapılsa iyi olur. Yazık hayvancıklara kaçışmak zorunda kaldılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder