Peru Gezilecek Yerler: Ballestas Adaları

23.10.17
Ekvador'un Galapagos'u var ya, işte Peru'nun küçük versiyonundan Galapagos'u Paracas'taki Ballestas Adaları. 500den fazla deniz aslanı, penguen ve Peru'ya özgü birçok kuş türünün doğal yaşam alanı, gemiyle de gidiliyorsa tam Alp'e göre. Haliyle, Peru'da yapılacaklar listemize ön sıralardan girdi. Çok da güzel oldu..

İstikamet Ballestas Adaları!
Hız teknesine bindik ve hop adalara.. Nedir yani deniz aslanı görünce ne olacak diyor olabilirsiniz. Sizi bilmiyoruz ama biz, hayatımızda ilk defa bu kadar çok deniz aslanını bir arada gördük, üstelik doğal yaşam alanında!


Deniz aslanları, gelen teknelere çok alışmışlar, kayalıkların üzerinde güneşlenmeye devam ediyorlar. Keyiflerini hiç bozmadan.


Pelikanlar, Peru'ya özgü adlarını bilemediğim kuşlar ve birkaç penguen vardı adada. Adalara yaklaşınca kuş kakası kokusu çok keskin diye uyarmışlardı. Kayalıklar kuş kakasından bembeyaz.. ve hakkaten çok keskin bir koku!

Limanda 2-3 tur şirketi var. Hepsinde fiyatlar aynı. Kişibaşı 25sol kadar. Turlar, sabah 8de ya da 10da. 25-30 kişilik sürat tekneleriyle gidiliyor. Adalara yaklaşık 1.5 saat sonra ulaşılıyor. Tekneden inmeden adaların etrafında bir 30-40 dk kadar gezdiriyorlar.

Yalnız dikkat! Sürat teknesi ya, çok zıplaya zıplaya gidiyor sürat tekneleri, en hafif şekilde atlatmanın yolu bizim yaptığımız gibi en arkaya oturmak. Ön koltuk diye acele etmeyin yani.



Locadan bildiriyoruz..
İngilizce rehber var dediler bindik birine.. Tur başladı adam kelime inglizce bilmiyor. İspanyolcamla anlayabildiğimiz kadarını anlamaya çalışıyoruz. Rehber 10 cümle anlatıyor, benim Murat'a tercümem 1 cümle şeklinde:)) Yani, ingilizce rehberi biz gibi sadece sormayın, emin olun. Müşteri kaçırmamak için genelde her soruya evet diyorlar çünkü. Yine tur rehberi insaflı çıktı. Baktı mağduruz birşey anlamıyoruz, locaya aldı bizi adalara yaklaşınca bari yakından görsünler diye. VIP turun tadını çıkardık ön koltuklarda. Aşağıdaki foto locadan yani boru değil..



Nasıl Gidilir?
Paracas-Ballestas adaları, Huacachina Kumulları ve Nazca hatları yolu üzerinde. Biz araba kiraladık, yolumuzu gps ile çok kolay bir şekilde bulduk. Yol tabelaları da takip edilebilir. Paracas'a ulaştıktan sonra limanı kime sorsak gösterdi. Otobüslerle ya da turlarla gitmek de mümkün. Nazca ya da Huacachina ile birleştirilmiş paket turlar var, tur tercih edenlere.

Paracas'a doğru giderken..
Lima'dan çıktık yola Paracas'a doğru. Peru'nun kıyı şeridi tamamen çöl. Ve hatta Lima'dan ayrılır ayrılmaz çöller başlıyor. Çok etkileyici. Küçük kasabalar anayolun kenarına kurulmuş. Sokakta hep insanlar. Arabayla geçtiğimiz yerler Peru'nun farklı bir yüzünü daha gösterdi bize.

Nazca hatlarını görmeyeceklere küçük teselli La Candelebra!
Adaları gördük dönüyoruz. Dönüş yolunda meşhur dev simge La Candelebra'yı uğruyoruz.

Gizemi çözülememiş, birkaç teori var. Nazca hatları gibi uzaylılar tarafından yapıldı ya da Paracas'ı bulmak için korsanlar tarafından nişan olarak yapılmış diye söyleyenler var. Hangisi doğrudur bilinmez ama biz Nazca hatlarını pas geçtiğimiz için  en azından La Candelabra'yı gördük ya pek sevindik.

Merak edenlere.. Biz Nazca hatlarını neden pas geçtik?
Nazca hatları için güneye doğru 2 saat kadar daha yol gitmemiz gerekecekti. Aslında çok uzak değil. Mesele şu ki, havadan izleme planörlerle yapılıyor. Sarsıcı olduğunu birçok yerde okuduk. Alp'le biz bu kısmı atladık. La Candelabra'yı gördük ya onunla idare ettik..

Biz sevdik Ballestas Adalarını.. Diğer Peru yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder