Çocukla Aktivite: Renkli Koşu

10.4.19
Bizden size harika bir aktivite önerisi. Üstelik çocukla da mümkün. Bizzat denedik ve çok sevdik, mutlaka tavsiye ediyoruz. Sevdiklerinizle rengarenk harika bir gün geçirmek ister misiniz? O zaman herkes Renkli Kosu’ya!

Renkli koşu nedir?
Bir Hindu Festivali Holi yani renk festivalini mutlaka duymuşsunuzdur, rengarenk toz boyaların havada uçuştuğu bir festival. Bu festivalden esinlenerek amatör koşucular dahil herkese açık eğlenmek amaçlı organize edilen bir koşu renkli koşu aslında. İlk Amerika’da başlıyor ve katılımcıların yoğun ilgisinden sonra tüm dünyaya yayılıyor. Son 5 senedir ülkemizde de yapılıyor, ve bu sene 6. düzenleniyor!

Renkli Koşu: 7den 70’e herkese
Renkli Koşu her yaştan, her bedenden insanın ister koşarak, ister yürüyerek, çocukların ister scooter ya da mini bisikletle, hatta pusetle katılabileceği  mutlaka ama mutlaka çok eğlenerek zorlanmadan tamamlayacağı bir Koşu Festivali. 10 yas üzeri herkes için katılım bileti gerekiyor, aklınızda olsun. 10 yas altı çocuklar ücretsiz! Güncel bilet fiyatı için Color Sky 5km websitesine bakmanızı öneririm, benim gördüğüm 2019 katılım ücreti 4 kişi ve üstü grup paket 79TL. 

Renkli koşu bir yarış değil!
Özellikle belirtmek isterim, Renkli Koşu bir yarış değil, Koşu kelimesini duyup da yok hiç bana göre değil diyenler icin açıklama şart. Çok uzun bir mesafe değil sadece 5km, aile boyu koşulabilir. Zaten tamamını koşmak zorunda da değilsin. Biraz koş, biraz da yürü, hatta danset içinden ne gelirse artık;) Maksat yaş gözetmeksizin çoluk çocuk tüm aile bireyleri katılsın, aktif yaşam eğlenceli haliyle benimsensin:) Güle oynaya tamamla, madalyanı kap, tek amaç mutlu olmak, biz de aynen öyle yaptık!

Parkur uzunlugu 5km olarak belirleniyor. Ve her kilometrede renk istasyonları bulunuyor, bu istasyonlarda bedensel engelliler ve gönüllüler tarafından renkli toz yağmuruna yakalanıyorsunuz. (1.km:sarı, 2.km:yeşil, 3.km:pembe, 4.km:mor). Parkuru tamamlayanlar bitiş çizgisinde bir gökkuşağına dönüyor.

Hem eğlen hem de madalyanı kap!
Yarış değil dediysek madalya yok sanmayın. Madalyasız koşu olur mu? Çok renklendik çok eğlendik diye madalyamızı kaptık tabii ki.


Ama daha önce hiç 5km koşmadım?
Merak etme, başta da belirttiğim gibi koşma  tecrübesi gerekmiyor, yavaşyavaş  yürüyerek, renk istasyonlarında oyalana oyalana devam edebilirsiniz. Renkli koşu ile hayatınıza renk katacak, daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyim yaşayacaksınız!  Etlinliğe tüm aile bireyleri –evcil hayvan dostlar hariç- katılabilirsiniz. Biz 3 yaşında oğlumuz  Alp ile katıldık ve çok  eğlendik. Pusetle gelen aileler gördük, Alp’in de bisikleti vardı mesela, çocuklar için çok eğlenceli, büyükler için rahatlık.

ColorSky Türkiye koşuları ne zaman nerede?
Etkinlikler dört büyük şehirde yapılıyor, Istanbul, Izmir, Ankara, ve Bursa.
Sırayla tarihler şöyle:
Izmir   14 Nisan 2019, Pazar – Mavişehir Sahili
Istanbul – 30 Haziran 2019, Pazar  -Yenikapı  Şehir Parkı
Bursa- 15 Eylül 2019, Pazar – Soğanlı Botanik Parkı
Ankara – 29 Eylül 2019, Pazar Çankaya Zafer Park (365 AVM Yanı)
Tüm şehirlerde Koşu Start: 14:00 Festival 12:00-17:00

Izmirliler elinizi çabuk tutun, çünkü izmir koşusu bu haftasonu yapılacak! Hala katılım mümkün. Bilet ve detaylı bilgi Biletix veya Colorsky5k websitelerinde.

3 Adımda Renkli Koşu Festivali: organizasyon Color Sky 5K tarafından.. Şu linkten detayları bulabilirsiniz.. Kısaca şöyle:
1.    Festival alanında beyaz Color Sky 5K T-Shirtlerle koşuya başlayın.
2.    Her bir kilometredeki renk istasyonlarında, bedensel engelliler ve gönüllüler tarafından, farklı renklerde toz yağmuruna yakalanın. (1.km:sarı, 2.km:yeşil, 3.km:pembe, 4.km:mor)
3.    Finish’e varınca koşu bitse de eğlenceye devam. Coşkulu bir Finish Festivaliyle zaferinizi kutlayın.

Merak ettikleriniz

Katılım için ne gerekiyor: 
Katılım için herhangi bir önkoşul yok, herkes katılabiliyor. 

Renkli toz nedir?
Renkli Koşu’da kullanılan toz, gıda boyasıyla renklendirilen %100 mısır nişastası. Renkli toz izleri bir yıkamadan sonra büyük oranda çıkıyor ancak bazı kişilerde renklerin çıkması daha uzun sürebiliyor. Renklerin daha kolay çıkması için özellikle güneş kremi ve saçlaraysa saç kremi kullanmayı öneriyorlar. 

Renkli toz zararlı mı?
İçiniz rahat olsun, gitmeden önce epey araştırmıştık: rekli tozun herhangi bir zararı olmadığı tamamen dogal gıda boyası ve mısır  nişastasından oluştuğundan, ayrıca daha önce gitmiş  ailelerden aldığımız bilgilerle hadi o zaman dedik!!
 
Renkli Kosu Tavsiyeler!
-Çok eğlenin, ve mutlaka çocuğunuz varsa onu da alın. Çocuklar için de güvenli tekrar ediyoruz.
-Ve eğer küçük çocukla gidiyorsanız, kucakta taşımak bir müddet sonra tatsız:) puseti yanınıza alın. Puseti strec film ile kaplamak iyi fikir olabilir, ya da gözden çıkardığınız bir örtü/kumaş ile kapatmak.
- Katılımcılara tshirt veriliyor, ya o tshirtu giyin ya da artık gözden çıkardıklarınızdan yana tercih kullanın. Bu ayakkabılarınız için de geçerli.
- Boyanın çıktığı söyleniyor, doğru ama söylenmeyen, boyanın zor çıktığı. Cilt, kulak içleri, saç dipleri vs. Özellikle o mavi yok mu! Cilde krem, losyon gibi birşeyler sürmek faydalı olabiliyormuş, artık biz bidahakine. Ama siz mutlaka yapın.
- Yanınızda su bulundurun. 
- Renkli tozun atıldığı an gözlere dikkat, ya kapat ya da en basitinden gözlük kullan (yine gözden çıkardığın dandik bir gözlük olmasında yarar var).
Renkli toz atıldığı anda özellikle çocuklar için hafif başları eğin, ağız burun hafifçe kapatın o kadar.. acımsı bir kokusu ve tadı var o açıdan, yoksa ciddi bir sorun yok.

Color Sky’in öncesi sonrası diye listelediği tavsiyelere de göz atabilirsiniz. Link burada.

İlk elden tavsiyeleri ve tüm detayları verdiysek, size geriye katılıp eğlenmek kalıyor!
Herkese şimdiden iyi eğlenceler! Gidenler bir foto da bize yollayın!

1 yorum:

  1. Merhaba, Detaylı ve bilgilendirici bu yazınız için teşekkür ederiz. Ankara Renkli Koşusunun yeri "Atatürk Sahil Parkı, Gölbaşı" olarak değişti. Güncellemenizi rica edeceğiz.

    Selamlar, Seda Y.-Color Sky 5K Ekibi
    Teyit: https://www.colorsky5k.com/ankara/

    YanıtlaSil