isviçre’nin en iyi Noel Pazarları 2019

10.12.19
Image result for montreux weihnachtsmarkt

Kış aylarında Isviçre denince aklınıza gelen şeyler nedir diye sorsam; beyazlara bürünmüş Alpler ya da (ata sporu) kayak dersiniz büyük  ihtimalle. Peki ya Noel Pazarları? Bu yönüyle pek anılmasa da Isviçre’nin de güzel noel pazarları var. Hatta Basel Noel Pazarı 2019 Avrupa’nın en iyi pazarları adaylarından. Isviçre’de 5 kış geçirdik, tecrübelerimizden söyleyebiliriz ki oldukca başarılı Noel pazarları var hatta. Noel dönemde Isviçre’ye ya da yakın bir yerlere yolunuz düşerse görülmeye deger Isviçre noel pazarları  listesi hazirladım. Birkaç da bonus tavsiye ekledim. 

Cenevre, Montrö, Zürich ve Basel noel pazarlarıni gorduk. Herbirini de tavsiye ederiz. Bu sene hedefimiz İsviçre’de görmediğimiz 1-2 noel pazarına daha gitmek.
Basel Noel Pazari
Basel Noel Pazarı
İsviçre'nin en güzel ve en büyük Noel Pazarlarından biri Basel’de kuruluyor. Oldukça eski pazarlardan şehrin farklı meydanlarinda dolu etkinlikle şehrin atmosferi çok degişiyor. Şehrin farklı noktalarında yüzlerce çam ağaçı sokakları süslüyor, sadece noel pazarının olduğu meydanlar değil şehrin her köşesi ışıltılı. Colmar’a geldiyseniz buraya da ugrayabilirsiniz. Colmar Basel arası arabayla 35dk aklinizda olsun. Basel Noel Pazarı çok çocuk dostu, çocuklar icin Marchenwald diye özel bir kısım var. Ya da tam tersi Basel’e gelmişken, Avrupa’nın en iyi noel pazarları sıralamasında başı çeken Colmar veya Strasburg’a ugramadan olmaz tabii.
Acilis tarihi: 23 Aralik'a kadar devam ediyor.

Not: Basel'e gidecekler icin Basel Noel Pazarı ve Eetkinlikler bilgisi için detaylı yazıma buradan ulasabilirsiniz.

Yapmadan dönmeyin: Yeme içme konusunda Almanya’daki Noel Pazarlarini gezenler bilir ağırlıklı olarak sosis olur. İsviçre’nin Basel bölgesi Almanca konusulan kanton çok alman esintileri var ancak farkli olarak Raclette yani izgara isvicre peyniri olur tum etkinliklerde.. Kokusu cok yogun bir peynir ama yanıltmasın inanilmaz lezzetli.

Image result for zurich christmas market
Zurich Noel Pazari
Zurich Noel Pazarı
Alsas Noel Pazarları'nın ayrı masalsı bir havası var. Cok popülerler, dolayısıyla bir o kadar da kalabalık. Yeni yıl coşkusunu daha sakin tadına  vararak yaşamak isterseniz burasi sizin adresiniz. Zurich'te onemli noel noktaları Opera binasi önündeki alan, eski sehir merkezinde Niederdorf, Bahnhofstrasse boyunca suslemeleriyle herkese hitap ediyor. Ayrıca Bahnhof yani ana tren istasyonu girişinde 6000 adet Swarovski tasiyla suslenmis buyuk isil isil bir cam agaci var mutlaka gorun. Gelmisken gol kenarinda guzel bir yuruyus yapmayi atlamayin.
Acilis tarihi: 23 Aralik'a kadar devam ediyor.

Image result for parc des bastions geneve christmas
Cenevre Noel Pazari
Cenevre Noel Pazarı 
Geçen sene ilave noktalarla zenginleştirilen Cenevre Noel Pazarını çok sevdik. 2012-2014 Cenevre'de yaşadığımız dönemde Noel Pazarı cok cazip degildi doğrusu. Parc des Bastions parkında  ve Carouge semtindeki Noel pazarlari cok keyifli. Carouge'u mutlaka ziyaret edin, italyan mimarisi ile Cenevre'nin en renkli sokaklari burada. 
Açılış tarihi: 31 Aralık'a kadar devam ediyor. 24-25 Aralik Noel gunlerinde sınırlı açık

Yapmadan dönmeyin:
Meşhur fıskiye Jet d’eau ve çiçek saatini görmeden dönmeyin.

Gelmişken gidilebilecek başka noktalar: Fransa sınırında olmasından Fransa’da görülebilecek bazı yerler var ya da Montrö  pazarı ile Cenevre’yi bir arada ziyaret edebilirisiniz. Montro-Cenevrearası  30dk. Cenevre’den Fransa’da gidilebilecek yerler: Annecy / Yvoire.
Image result for rapperswil weihnachtsmarkt 2019
Rapperswill Noel Pazari
Rapperswill Noel Pazarı 
Henüz gitmedik ama bu sene aklımızdaki yerlerden biri Rapperswil Noel pazarı. Ortaçağa özgü atmosferiyle cok keyifli oldugunu duyduk. 200'den fazla pazar tezgahıyla Isviçre'deki en büyük pazarlardan biriymiş gidip göreceğiz Basel mi Rapperswill mi daha büyük. Gurme lezzetler, elsanatları tezgahları, müzikal performanslar, çocuklar için masallarla büyülü bir atmosfer oluyormuş Rapperswill'de. Bu pazarın  süresi biraz daha kısa aralık ortası başlıyor ve sadece 2 hafta devam ediyor.

Related image
Montro Noel Pazari
Montrö Noel pazarı
Cumhuriyet tarihimize damgasını vurmuş önemli sehirlerden. Cok bilinmese de keyifli bir noel pazarı. En güzel yanı göl boyunca kurulması. Şu ana kadar gittiğimiz  en güzel manzaralı  Noel Pazarı diyebilirim. Alplerle cevrili göl manzarasına karşı sıcak şarap keyfini nasıl anlatsam bilemedim. Biraz kalabalık olabiliyor. Bu sene 25.senesine ozel etkinlikler var, tekrar gidiyoruz. Noelbabayı  kızağıyla uçuruyorlarmış mesela onu gormeye, çocuklar için kesinlikle ilginç olacağı kesin. Yazi kapak fotosu Montro noel pazarindan! Hergun aksam 17:00, 18:00 ve 19:00 saatlerinde ucuyormus Noel baba. Alp'e ne heyecanli!
Açılış tarihi: 24 Aralık'a kadar devam ediyor.


Yapmadan dönmeyin:
Biliyor muydunuz? Queen son yıllarında Montrö’yü ziyaret etmiş ve çok beğenince birmüddet burada yasamış. Yani Queen'in yürüdüğü ilham aldığı bir göl kenarında yürüyüş yapacaksınız. O kadar sevmiş ki Queen burayı, bir müzik stüdyosu satın almış hatta son albümünü de burada kaydetmiş. Queen anısına bir heykeli var göl kenarında. En önemli fotograf noktalarından tabii, burayı kaçırmayın.

Bu yazımızı İsviçre’de her sene başka pazarlar gezdikçe güncelliyor oluruz.

Keyifli keşifler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder