AVRUPA'NIN EN İYİ NOEL PAZARLARI 2019

20.11.19
erfurt-christmas-market-germanyGeçtiğimiz haftasonu ilk kar yağışını gördük Isviçre'de  yani biz sonbaharı uğurladık. Avrupa genelinde de durum benzer kış bu sene beklenenden önce geldi. Önümüzdeki ayların daha da soğuk geçeceği belli. Kasvetli kış günlerinde  dışarı çıkmanın en keyifli yolu Noel Pazarları. Basel'de hazırlıklar tam gaz devam ederken Avrupa'nin en iyi Noel pazarlarıni derledim. Yolu Avrupa'ya düşenlere😉


Noel ya da yılbaşı döneminde sizin de aklınıza süslü çam ağaçları, rengarenk ışıl ışıl vitrinler, çeşit çeşit cikolata - ozellikle noel baba ya da tavşan şeklinde olanlar benim favorim- ya da sıcak  şarap geliyor mu? O zaman Noel pazarlarına.

Noel Pazarları Ne Zaman Kurulur?

Doğrusu, net bir başlangıç ve bitiş tarihi yok, şehrine göre değişiyor. Genelde, Kasım ortası/sonuna dogru başlayıp, 23 Aralik civarı Noel arifesinde kapanır. Hatta Noel dönemi ve  sonrasında sokaklar da boştur. Tamamen terkedilmiş şehre dönüşme konusunda İsviçre’yi hiç bir ülke geçemez. Christmas-Noel döneminde neredeyse tum çalışanların eş zamanlı 2-3 haftalik izne çıkması oldukça normal. Yurtdışında yaşamaya başladığımız 2010 senesinden bu yana, biz de her sene 2/3 hafta izne çıkanlardanız. Hayat noel döneminde duracağından, tavsiyemiz Noel gününe (24-25 Aralık) kalmayacak şekilde gezi planlarınızı yapmanız.

Noel Pazarları listemize başlıyoruzz o zaman..  


1- Tallinn Noel Pazarı / Estonya

Son donemlerin gozde Noel Pazarı Tallinn, bircok listede birinci! Ortaçağ'a özgü iyi korunmuş mimarisi, tarihi, gelenekleri ile dikkatleri çeken Tallinn Noel Pazarı Avrupa'nın en eskilerden. Noel pazarının kurulduğu ana meydanda 1400lerde dikilmiş bir çam ağacı her sene süslenir. Tallinn bu sene planımızda yok, hedefimiz yakın civarda bazi  noel pazarları gezmek, Tallinn 2020 için radarımıza girmiş durumda. Tallinn noel pazari hakkinda detayli bilgi için resmi websitesi burada.

Ne zaman başlıyor: 15.11.2019 - 07.01.2020

En yakın Havaalanı: Tallinn Havaalanı

Budapest-best-Christmas-market-in-Europe
Budapeste Noel Pazari
2- Budapeste Noel Pazarı - MACARISTAN

Budapeşte'de kurulan Noel Pazarı bu sene de daha önceki seneler gibi Macaristan'in en iyi pazarı seçilmiş. Büyük Katedral'in önündeki meydanda kurulan Noel Pazarı, çeşitli hediyelik eşya standları, macar spesiyali lezzetleri, çocuklar için eğlence alanları sayesinde herkese hitap eder. Buz gibi soguk açık havada en güzel sey sıcak şarap. Noel pazarı hangi detay isteyenler link burada.

Ne zaman başlıyor: 22.11.2019 - 07.01.2020

En yakin Havaalanı:  Budapeşte Havaalanı

Londra Somerset House Ice Rink

3- Londra Noel Pazari- INGILTERE

Schengen Vizesi kapsamında olmadığı ve ayrı vize gerekse de Londra’nın kalbimizde yeri başka tavsiye etmezsek olmaz. Çünkü 2010 senesinde noel pazarı gezmelerine, iş çıkışı sıcak şarap keyiflerine Londra'da yaşarkenbaşladık  diyebiliriz. 

Londra Noel açılışını geçen hafta yaptı biraz erken olsa da ışıl ışıl keyifli döneme kimsenin itirazi yoktur.  Oxford Caddesi, Soho Carnaby ışıklandırmalarını, Covent Garden ve Winter Wonderland'i mutlaka görmeniz lazim. Bizim favorimiz London Fashion Week'e ev sahipligi yapan Somerset House'da buz pateni yapmak! 

Her sene bir bale klasiği Fındıkkıran’ı Coliseum'da izlemek güzel bir fikir olabilir. Noel pazarı Resmi websitesi ve Nutcracker ya da buz pateni benzeri noele özel tüm etkinlikler hakkında detayli bilgi burada. 

Ne zaman: 12.11.2019 - 07.01.2020

En yakın Havaalanı: Londra'daki tümhavaalanları 


Image result for strasbourg christmas market 2019

4- Strasburg Noel Pazarı - Fransa

Avrupa'nın en eski ve en gözde Noel Pazarlarından, Strasburg Noel Pazarlarının başkenti diye anılıyor. Bu senenin olmazsa olmazı. Noel pazarı, UNESCO miras listesinde yer alan eskişehirde kuruluyor. Yaklaşık 300 kadar mini şale-tezgahlarında gurme lezzetler el yapımı hediyelik eşya çelitleri sizi bekliyor. Bu sene annem ziyaretimize geliyor. Alsace Noel Pazarlari yine rotamızda son 2 senedir olduğu gibi. Çünkü Basel'e sadece 40 dk. Özel bir Strasbourg’da Noel paylaşımı yapiyor olurum instagram hesaimizi takipte kalin. Resmi websitesi burada.

Ne zaman başlıyor: 22.11.2019 - 30.11.2019 
Dikkat! 24 Aralık'ta kısmen açıkken, 25 Aralık'ta  tamamen kapalı.

En yakin Havaalani: Strasbourg, Basel (1saat 20dk) Baden Baden (2saat) Stuttgart (2saat 30dk)

Image result for BAŠ NAŠ Advent at Klovićevi Dvori
Zagreb Noel Pazari

5- ZAGREB NOEL PAZARI- Hirvatistan

Son 3 yılın üst üste en iyi Noel Pazarı seçilmiş öncelikle  belirtelim. Bu sene de birçok listede yerini almış. Oldukça kapsamlı programları var, noel pazari, buz pateni özel gösteriler vs vs.. 
Noel Programi hakkinda detayli bilgiler resmi websitesinde, link burada.

Ne zaman başlıyor: 30.11.2019 - 07.01.2020 
Dikkat! 24 Aralık'ta kısmen açıkken, 25 Aralık’ta tamamen kapalı.

En yakın Havaalanı: Zagreb havaalani

Basel Noel Pazari MunsterPlatz

6- BASEL NOEL PAZARI - İSVİÇRE
Listeye daha üst sıralardan girmeyi hakeden Noel Pazarlarından biri aslında Basel. Basel'de yaşadığımız için listemize aldık ama diğer şehirlerden başlasak daha iyi dedik😉Basel Noel Pazarı Isviçre'nin en önemli ve en büyük Noel Pazarlarından biri. Şehrin farklı noktalarında ana meydanlara kurulur. Çocuklar için kurulan özel Noel Dünyası, birçok elsanatları  atölyesiyle ya da kurulan kamp ateşiyle ailelere başka bir deneyim sunar. Çok keyifli hem bir günde gezmelik Basel Noel Pazarı resmi websitesi burada.

Ne zaman başlıyor: 28.11.2019 - 23.12.2019 Saat: 11:00-20:30

En yakın Havaalanı: Basel Euro Airport Havaalanı 


Image result for european christmas market brussels

7- Brüksel Noel Pazarı 
Belçika'nın en popüler Noel Pazarları Brüksel'den sonra Ghent, Antwerpen ve Brugge'de kuruluyor. Brüksel'deki Noel Pazarının özelliği her sene Winter Wonders (Kış Harikalari/Mucizeleri) konsepti  ile 2,5 milyon ziyaretçiyi  çekmesi. Şehrin ana meydanına ek olarak farklı meydanlarda aktiviteler düzenlenmiş. Ana meydanda binların duvarlarina yansıtma ile yapılan bir Işık şovu tavsiyelerden.  Bu arada yine belirtelim kurulan Standtlar sadece yeme içme üzerine değil, her türlü hediyelik eşya ya da el sanatları bulabilirsiniz.
Detayli bilgi burada

Ne zaman başlıyor: 29.11.2019 - 04.01.2019 

En yakın Havaalanı: Brüksel ya da Amsterdam Havaalanı

poznan-christmas-market-poland

Farklı noel pazarı tavsiyeniz varsa ya da yeni yerler keşfederseniz mutlaka paylaşın listemize ekleyelim!

Herkese Noel Pazarlarında iyi eğlenceler! Keyifli keşifler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder