Baliklar pek bir tatsız mirim!

30.10.11
Taze balık var dediler geldik. Fish Quay, Newcastle'ın balıkçılar hali. Sabah erkenden gidin diye tavsiye etmişlerdi, abartmışız dükkan açmalarını bekledik;) Hayır, bekledik de ne bulduk dersiniz??


İngilizce bilseniz de şu balık çeşitlerinin adını öğrenmek için ayrıca çalışmak gerekiyor. En kolayı tezgahın fotosunu çek sonra netten bak.. Hatırlayamazsan resme geri dön;)

Koca ada bu İngiltere balık çeşitliliği tezgahlara bakınca fena değil.. Birkaçını denedikten sonraysa tam bir hayal kırıklığı! Bizim denizlerimizin balıkları gibisi yok anlamamız çok sürmedi! İthal balık alıyorsunuz günün sonında o kadar bakındıktan sonra, somon en temizi. Levrek Çipura vs pek tatmin etmiyor.

Balıklarında bir numara olmadığını meşhur fish&chips yemeğinden anlamamız lazımdı. Sen balığı al şnitzel gibi fritözde bol yağda kızart! Balıktan çok o çıtır dış kabuğu yiyorsunuz. Balık ızgara olur arkadaşım..

Aklınızda olsun, deniz ürünleri deyince en iyisi burada karides, midye vs.. Pek güzeller! Her türlüsünü deniyoruz. O jumbo boy karidesler yok mu!! En iyileri Marks*Spencer'da. Balığa tam alternatif olmasa da güzel. Bir de balık eksiğini gidermek için bol bol Suhsi yenilebilir. Balığa tazesinden bir başka bir alternatif.. Zira burada ayrı güzel japon mutfağı çok popüler.. 



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder