Diamond Jubilee Kutlamaları!

4.6.12

Kraliçe Elizabeth tahttaki 60.yılını doldurmuş, kutlamak için 3 Haziran'da Diamond Jubilee etkinlikleri vardı ona gittik bu hafta, coşkulu kalabalıklara karıştık. Evet fotoğrafta gördüğünüz üzere Haziran'da gökyüzü gri, kara bulutlar vardı, yağmur yağdı ve biz donduk! Ama buna rağmen Kraliçenin bu özel gününde onu yalnız bırakmadık..

Gölge düşürmeyelim, büyük olay.. İngiliz kraliyet tarihinde, Kraliçe Victoria'dan sonra tahtta 60.yılını gören bir Kraliçe Elizabeth olmuş. Hatta resmi tatil yaptık kraliçenin sayesinde bir gün eksik çalışmak her türlü güzel.


Kraliçe için Thames nehrinde kayık ve gemi filosu ile geçit töreni düzenlendi. Benzer tören tüm İngiltere tarihinde daha önce iki kez yapılmış, üçüncüsü de bu hafta yapıldı bize de kısmet oldu. 


Kalabalıkları anlatmak imkansız.. Her ana yol araç trafiğine kapalı. Akın akın gelmeye de devam ediyordu yarım saat kala..

Thames neri kenarında önemli noktalarda yollar kapatıldı. Bir insan kalabalığı.. Biz de gideriz işte  bir şekilde diye düşündük ki..  Millet sabahın köründe gelmiş bir kere önlerden yer kapmak için!!


Hatta aralarında piknik masa sandalyelerini kapıp gelenler de vardı, beklerken takılıyorlar şampanyalar şaraplar tam bir kutlama havası! Kraliçelerinin yanında olmak istiyorlar bu özel günde..  O kadar seviyorlar!





Yakından kraliyet ailesinin Kraliyet Kayığından fotoğrafı (Kaynak: Getty Images) Bizim yerimiz o kadar da iyi değildi ancak ekranı görüyorduk. 


Danışman olarak çalıştığım işimde müşterim P&G. Olimpiyat sponsoru olduklarından, Londra ofisi pek hareketli bu sene. Bir de Kraliyet ailesiyle ilgili önemli organizasyonlara da sponsor oluyorlar ya da özel ürün çıkarıyorlar. Ofisin ortasında Kraliçeli bir çay masası hazırlamışlar Jubilee'ye özel. Ben de uğramasam olmazdı!

Kraliyet ailesinin yeri çok ayrı.. Marşlarının adından da anlaşılacağı üzere ''God save the queen''. Marşlarını söylerken dikkat ettim de hakkaten çok içten söylüyorlar. Kraliyet ailesini, kültürlerinin bir parçası olarak görüyorlar. Ülkeyi her uluslararası ortamda en iyi şekilde temsil ettiğinden, yardım ve barış amacı güden girişimlerde bulundukları için çok seviyorlar. İşten birkaç arkadaşıma sordum, nasıl değerlendiriyorsunuz, bu zamanda Kraliçe prenses devri mi? Zenginlik içindeler, vergiler ödenekler deyince daha ben uzatmadan sözümü kesiyor ve diyor ki ciddi turzim geliri sağlıyorlar ki. Eh çok da haklı, sadece ingiliz halkına değil, tüm dünyaya mal olmuşlar. Kraliçe Elizabeth adımını atsa haber,   Diana hala çok anılıyor, dünyaca sevilen mağdur prenses.. Ailenin en yeni üyesi Kate Middleton ayrı bir efsane! Uzun laf kısası laf söyletmiyorlar, acayip çok seviyorlar!

Not: Meğer yıldönümlerinin ismi varmış da benim haberim yokmuş, Diamond Jubilee sayesinde öğrendim. Yıllara göre şöyleymiş, benim gibi bilmeyenlere gelsin..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder