Alp'in göbek bağı nerede?

26.10.14


Birçok türk ailede daha kordon düşmeden başlayan geleneksel göbek kordonu nereye gömülecek aile oturumlarından haliyle bizim ev de nasibini aldı.. 
Her ne kadar inanmasak da bu tatlı batıl inancımıza; evde tutmaktan daha iyi bir seçenekti gidip gömmek kordonu, çıkacağı varsa da  sırf evde sakladığımız için bari ev kuşu olmasındı, diye düşündük:) Oturumların daha ilkinde, klişe okul kampüs hastane postane seçeneklerini biz hızla elemiştik. Peki nereye gömecektik o zaman?

Alp mutlu olsun hayatta! Çok gezerek, keşfederek, deneyimleyerek öğrensin hayatı, keyifle yaşasın her günü..  dileklerimiz bunlar! Bu sebeple düşündük taşındık, hazır Cenevre'deyken Birleşmiş Milletlerin bahçesinin en doğru lokasyon olduğuna karar verdik. O bir dünya vatandaşı olsun inşallah!

Gömme işemleri çetrefilli oldu, biri görse ne olurdu? Kameralarla dolu malum, kayıtlara geçer de şüphe uyandırır mıdyı? Hayır şimdi ne gömüyoruz di mi oraya. Biri görse sorsa, anlat şimdi "kardeş, biz göbeği gömeriz de çocuğun istikbali filan de" anlat anlatabilirsen:)) Neyse ki hızla çaktırmadan sorunsuz halledebildik..

Alp başta, İsviçre de doğacaktı, biz de Cenevre günlerine ithafen çok sevdiğimiz Alp isminde karar kılmıştık, İsviçre Alp'lerinden yola çıkarak.. Sonradan planlar değişti Amerika'ya gittik. Doğumla alakalı bir parçası en azından İsviçre'de;) böylece bir yerde İsviçre-Alpler bağlantısını da çözmüş bulunuyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder