Lyon'da bir haftasonu

19.10.14

Alp'le mini haftasonu gezmelerimizde, bu haftasonu Fransa Lyon'dayız. Lyon, Fransa'nın Paris'ten sonra 2.büyük şehri. Cenevre'ye uzaklığı araba ile 1 saat 45 dakika olunca durur muyuz.. İstanbul'da mesafe ve trafikte kalış süresi ile bakınca Avrupa'da her yer çok yakın geliyor insana.

Gitmişken haftasonu kaldık. Hava da çok güzeldi, yazdan kalma son güneşli günlerle karşıladı bizi Lyon.. Öyle amaçsızca yürüdük, sokak pazarlarını gezdik. Hatta şansımıza bir el sanatları etkinliği varmış pazar günü Rhone nehri kenarında onu gezdik. Rhone nehri Cenevre'ye kadar devam eden ve Leman gölüne (Cenevre gölüne) akan bir nehir bu arada..

Alp'ten önce benzer küçük haftasonu kaçamakları çok yapardık, Alp'le de yapmaya devam ediyoruz. Bebekle gezmeye devam etmek mümkün. Bazı küçük adaptasyonlarla.. Mama ve uyku saatlerinde öncelik Alp'in:) Duruma göre lazım olur diye, hem puseti hem de kangurusunu aldık yanımıza, her ikisini de kullandık. Kanguruyu Alp baştan beri çok sevdi, içinde saniyesinde mışıl mışıl uyuyor..
En önemlisi bebekle gezmeyi normalize etmek.. Alp'le daha çok gezme niyetimiz var o da alışsa iyi olur bu duruma..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder