CHAMONIX MONT BLANC

16.2.14

Normal şartlarda bu kış niyetimiz Cenevre'nin kayak merkezlerine yakınlığından bolca faydalanmaktı. 
Yakınlık derken ciddi yakın bu arada.. Cenevre'den arabayla 1-1.5 saat mesafede ya Fransa ya da İsviçre Alpler'inde kayak merkezlerine ulaşılıyor. Günübirlik gidip dönmek mümkün o kadar yakın yani. Hatta çok insan elinde kayaklarıyla toplu ulaşım araçlarına tramvaya otobüse biner Cenevre merkezde. Otobüs kalkar kayak merkezlerine günübirlik.. 

Eve uzaklığı da araba ile 1 saat 10 dk olan Chamonix'e gittik.. Chamonix, Fransa Alpler'inde Mont Blanc dağında İsviçre ve Fransa'nın kesiştiği bir vadi. Cuma'dan geldik, iki gece konaklamalı uzun bir haftasonu kaçamağı.. Kayanlar için güzel pistleri, kaymayanlar için de hareketli bir merkezi var güzel restoranlar barlar.. Takılmak için de güzel..

Chamonix 1924 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış, bu sebeple o günlerde kullanılan 1920lerden kalma posterler turistik amaçlı sergileniyor. ve satılıyor. Benim çok hoşuma gider o tarz şeyler, vitrinlere bakmak, mağaza gezmek de ayrı keyifliydi..


Bebiş haberi gelince benim için dağ havası alma aktivitesine dönüştü ama olsun.. Dağ havası her zaman iyidir. Bol bol temiz hava alıp evimize döndük..  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder