El Valle de Anton

15.11.15

El Valle de Anton, El Valle Volkanı kraterinde kurulmuş bir yerleşim yeri. Burası 6.000 kişinin yaşam kurduğu bir yer, dünyada krater yerleşim alanları içinde en büyük ikincisiymiş.  Deniz seviyesindeki Panama'ya göre 600m yüksekte olduğu için nispeten serin bir havası var.  Panama'ya 120km mesafede, yaklaşık 2 saatte ulaşılıyor arabayla..  El Valle, sıcak su termalleri ve şelaleriyle meşhur.. 


Yapılacak birkaç aktivite var El Valle'de. Bazıları haftasonu konaklamalı gidiyorlar. Biz günübirlik gitmeyi tercih ettik. Bir pazar aktivitesi için mesela, El Valle güzel bir seçenek..


El Valle'de Neler Yaptık..
- Sıcak su termalini gördük de çok bir olayı yoktu doğrusu, yani beş dakika baktık çıktık, bizim memlekette daha iyilerini gördüğümüzden o kısmı çok hızlı geçtik.

-İki şelaleye yürüyüş parkuru yapmışlar; Las Mosas ve El Macho. Sırayla gidecektik Ilk uğradığımız Las Mosas şelaleleri. Diğerine gitmek istediğimizde çok yağmur yağmaya başlamıştı ve parkur güvenlik sebebiyle kapanmıştı.

Las Mosas şelalesinde, Alp'le yürüyebilir miyiz nasıl güvenli mi diye kontrol ettikten sonra başladık keşfe.. Çok zorlu olmayan bir parkur, yani inişler çıkışlar yok 30 dakika sürüyor. Birkaç asma köprü vardı onlar da Alp'e ayrı eğlence oldu zaten.





Şelale yürüyüşü fena değildi, çok beklentiniz olmasın minik bir şelaleydi  bu arada.


İkinci şelaleye gidemeyince bir Kelebek Cenneti ve de Hayvanat Bahçesi varmış onu gezmeye karar verdik. Kelebek cenneti bize anlatan kişiden olsa gerek, kafamızda daha büyük bir yer izlenimi oluşturmuştu beklentilerimiz yüksekti. Bu kadar mı nasıl yani dedik girdiğimizde, kelebek cenneti dedikleri bir oda büyüklüğünde bir yermiş meğer. Alp için gerçi farketmiyor! Ona herşey yeni olduğu için.. Kelebeklerle bu kadar yakın  olmak da hoşuna gitti. Hatta şapkamıza konan kelebeklere hayretle baktı.





Kelebek Aktivesi sonunda, Alp'le biz de birer kelebek olup hatıra fotomuzu çekildik. Hayvanat bahçesi de yoğun yağış nedeniyle kapalıydı. O da bir sonraki sefere artık.. Kısaca bir pazar günü böyle geçti.. Yakın keşiflere devam..









.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder