Arabayla Küba: Güneye Doğru

14.2.16

"Çocukla pek tavsiye etmiyoruz" diye söyledi çok kişi Havana dışındaki Küba'yı arabayla turlasak nasıl olur acaba diye sorduğumuzda.. 'Tabii yine siz bilirsiniz' diyenlere.. "Deneyelim o zaman" dedik..

Zaten denemeden bilemeyiz değil mi, en kötü ihtimalle yol yakınken geri döneriz ayni gün diye düşündük. Genelde cesur neden olmasın girişimlerimizin sonunda, iyi ki de yapmışız diyoruz.

Dürüst olmak gerekirse yollar cok iyi değildi evet, gece sürüş yapmamak en dogrusu.. zira kendinizi patlak bir lastikle yolda kalakalmış vaziyette bulmanız an meselesi!  Bildiğiniz koca koca çukurlar var, asfalt fena bozuk. 

Bu arada yola çıkmadan kalacak yerleri planlamamıştık. Nereye ulaşacağımızı bilmediğimizden rezervasyon yapamadık, internet de yoktu zaten bir daha hatırlatalım, istesek de yapamazdık.. Gidince buluruz illa ki diye düşünüp yola koyulduk. Öyle de oldu, Küba'lılar cok yardımseverler. Eh mütevazi olmanın alemi yok:) Benim çat pat ispanyolcam da fena değildi hani bu süreçte:)) 5 dakikada kalacak yer nasıl bulunur tavsiyeleri paylaşalım bu sayede..

1) şehre ulaşınca hızla merkeze en kalabalık caddeye gidiniz, 

2) cadde üstünde bir casa particularese yeriniz var mı bu gece için diye sorunuz. varsa hızla bakıp beğenmiyorsanız vazgeçebilirsiniz kimse alınıp darılmıyor. 

3) yerleri yoksa onlar hemen diğer arkadaşlarını arayıp, sizi yer olan başka bir yere götürüyorlar. Bu kadar basit. Biz mesela, her iki gece de ulaşır ulaşmaz maksimum 30dk da kacalak yer konusunu halletmiştik. Üstelik, çok sevimli, temiz yerlerde, tarihi, hikayesi olan koloni evlerinde kaldık.. Mesele biraz da rahat olmaya bakıyor, o zaman işler daha da tıkırında gidiyor. Bizden söylemesi, deneyiniz.

Yolculuğa geri dönecek olursak, Küba Havana'dan ibaret değil, birçok gorülmeye değer yer var. Vinales, Tütün tarlaları, şeker kamışı tarlaları. Trinidad, özellikleri korunmuş tepede şirin rengarenk bir kasaba, 

ve Santa Clara, Che Guevara'nin mozolesi..

3 gün - 1000km'lik yolculuğumuzda rotamız 
Pinar del Rio
Valle de Viñales
Cienfuegos
Trinidad
Santa Clara
Sancti Spiritus 
Varadero

Önümüzdeki günlerde rotamızdan paylaşımlar yapmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder