KÜBA Vinales ve Pinar del Rio Gezi Notları

18.2.16
Pinar Del Rio, Vinales turu harikaydı. Çok güzel bir gün geçirdik, birçok yeni yer gördük. Yeni maceralar biriktirdik.  

Vinales'e turla gittik. Bazen turları kısa zamanda çok yer gezdirebiliyor olmasından dolayı severiz. Aslında, Alp'ten dolayı turla gidip gitmemek konusunda kaygılarımız vardı. İn bin koşuşturma, tur temposu biraz çocuk için fazla olabilir mi acaba gibi.. Ya da, esnek olamıyorsunuz, bir yandan başkalarını rahatsız etmek de var işin ucunda, çok ağlarsa filan mesela.  

Paket turlar Küba'da hiç de fena değidi. Vinales vadisi, Mağara gezisi, Rom fabrikası, Tütün tarlası gezisi dahildi bu tura. Bu saydığım yerleri kendimiz aynı hızda kesinlikle gezemezdik.. Kaygıları, endişeleri kenara attık. Sırf az zamanda çok şey yapabileceğimiz için, turla gitmeye karar verdik. 

Aklınızda olsun, Küba'da Tourist Info noktaları otellerin lobilerinde konuşlanmış, ayrı ofisleri yok. Turları da o noktalardan alıyorsunuz. Çok da alternatif araştırmaya gerek yok, turist acentaları da devletin elinde olduğundan her yerde aynı paket tur satılıyor. İlk bulduğunuz yerde alın geçin, vakit kaybetmeyin o değerli vaktinizi, bir La Habana barına gidip bir mojito yudumlayarak geçirin!

Alp haliyle turun en küçük katılımcısıydı. Tüm gün çok uyumlu olduğu, varlığı ve yokluğu neredeyse hiç anlaşılmadığı için herkesten kocaman aferinleri (nazar dolu bakışları -bir başka türk deyimiyle) topladı. Not: Alp aynı gün düşüp bir yerini kırmadı, ya da ertesi gün hasta filan da olmadı, herşey yolundaydı.

Turun tek bir kötü yanı vardı, o da sabah çok erken kalkmak gerekiyor ne yazık ki. Ve servis güzergahı mantığı, ilk alınan dönüşte en son bırakılan oluyor. Biz ilk binen ve en son inenlerden olduk. En uzun otobüste kalanlardan olduk. Allahtan Alp bir sonraki yere gideceğimiz kısa otobüs yolculuğu kısımlarında ara ara kestirdi, dönüşte de geç olmuştu uyuyordu. Bu uykular, tüm gün bizi rahatlattı. Bazı fotoğraflarla günümüz nasıl geçmiş hemen anlatıyorum..


Burası Pinar del Rio, mimarisinde sütunlar çok ayrışıyor Küba genelinden farklı.. İspanyol kolonyal dönemindeki mimari yapıldığı gibi kalmış...



Sokaklardan genel görünüm.. Kapı önü, ya da meydanda oturmalar bizim Türkiye'dekine benzer aslında..

Şeker kamışı atıklarından arıtılarak üretilen Küba'nın yerli içkisi Rom. Dünya Rom üretiminin çok büyük kısmı Karayipler'de gerçekleşiyor. 

Tarih öncesi dönemi sanatçısı Morillo'nun eseri, kaya üzerine halkın da yardımıyla yapılmış.

 


Çocuklu tatilde her türlü koşula hazırlıklı olmak lazım, kangurumuz yanımızdaydı. Mağara içinde Alp'i sırtımda taşımak çok daha güvenliydi. Sağa sola kaçamadı:)) Neyseki Alp sırtımda olmayı  da seviyor.. Kısa yeraltı maceramızı dönüp de resimlere bakınca  hala hatırlıyor Alpikooo... Bu kangurumuzu çok seviyoruz. Yani abartı olmazsa şu ana kadar aldığımız en kendini fazlasıyla çıkaran ürün Bebek Alışveriş Listemizde.. Hayır gerçekten çok saçma şeyler var o listede, bir heyecan alıyor insan da.. Neyse  şimdi konumuza geri dönelim...


 Vinales vadisindeki tütün tarlalarından bir görünüm.. Arkada minik adacıklar şeklinde yükselen tepelere "Mogote" deniliyor. Dünyada  birkaç yerde varmış böylece öğrenmiş olduk.. 

Tütün tarlaları, yeşil ve kahvenin en güzel uyumu.. Alp buralara bayıldı! Havası ve doğası muhteşemdi..

Tütün kurutmak için kullanılan kulübeler..
 Ve o kulübeden merakla dışarı bakan bir minik fare!

Siz sormadan ben söyliyeyim bacağında tütün saran o meşhur fabrika kızlarını biz göremedik hayır:) Göre göre bu amcayı gördük:)  Eh kısmet artık!


Sağolsun sağa sola koşturan Alp'ten nasıl yapılıyormuş pek öğrenemedik ama sağlık olsun, sonradan okuduk.
Denemeden olmazdı di mi.. Alp anlamadan bu kısmı kısa geçtik.. 

Vinales vadisi 
Seyir tepesinde bir aile fotosu şart!


Bir sonraki macera nereye??? Levhalardan görünen Zurich ve Londra'ya gittik, başka yerler olsun lütfen yeni yerler...

Günün son dakikalarında manzarayı iyice içimize çekerek ayrıldık Vinales'ten ve Küba'ya dönüş yoluna geçtik. Vinales'i hep hatırlayacağımızı düşünürken, iyi ki de turla geldik dedik. Kesinlikle aynı hızda bu kadar yer göremezdik!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder