Tulum Beach'ta huzurlu bir haftasonu

15.3.16
Ve muhteşem Tulum.. Benim için rutumuzun bir an önce en olmak istediğim kısmıydı. Tulum'un, Playa de Carmen ve Cancun'dan farkı nedir daha önceki yazımda bashetmiştim. Buradan tekrar okuyabilirsiniz.  Birkaç gün huzur istiyorsanız adres Tulum! Tulum, son birkaç senedir aslında popüler. Daha önce hippilerin, backpackerların geldiği yerken şimdi Eco-Chic konseptle doğal ve lüksü bir arada bulabileceğiniz bir yer olmuş. Yeni trend Eco-Chic unutmayın.. O zaman bizim gözümüzle Tulum!

Tulum'u yazarak anlatmaya sayfalar yetmez, fotoğraflara bakmaya ne dersiniz. Arka planda görünen, oda sayısı 10'u geçmeyen konsept butik otellerde kalıyorsunuz.. Sabah dalgaların sesine uyanıyorsunuz, gözünüzü açar açmaz 10 adımda kendinizi kumsalda buluyorsunuz.. mesela öyle bir yer!
Biraz dalgalıydı deniz, rüzgarlı döneme denk gelmişiz. İki gün önce sular durgunmuş şans işte. Alp yüzmeyi istemedi, kum oynadık çoğunlukla.. Rüzgarlı olduğunda Kite Surfing yapilan bir yer burası..

bol bol dinlendik, X-Caret parktaki heyecanlı günden sonra çok çok iyi geldi.
Sahiller Meksika'da halklara ait, özel plaj diye birşey yok. Otellerin önündeki plajlara havlu atıp oturabiliyorsunuz giriş ücreti vs ödemeden! Şezlong almak isterseniz o ayrı tabii. Böyle olmasını çok sevdik, sahil boyunca yürüyüp, farklı otellerin önünde de oturabiliyorsunuz.
Plajda çatısı hasırdan şık ve konforlu küçük kulübeleri olan otelde kaldık. Coco Tulum. İnanılmaz huzurlu ve süper sakin bir haftasonu geçirdik.. Verandamızda bir de hamağımız vardı turkuaz denize karşı.. 

odamızın önündeki hamaktan görünüm.
en mutlumuz Alp söylemeye gerek bile yok:) taillerimizi dönüp düşünüyorum da,evde olduğumuzda ara ara evde yaşadığımız o ağlama krizlerinden hiç yaşamıyoruz. Sürekli meşgul, hep yeni birşey var sıkılmıyor, bu sayede sıkıntı da yaratmıyorlar aslında.. Bizimle olmak, birlikte yenilikler keşfetmekten daha güzel ne olabilir..
Grubumuzun en şebek olanı da yine Alp:) Kendi çok eğlendiği gibi bizi de eğlendiriyor!

Konuşmadığımız, sessizce herkesin kendince takıldığı nadir anlarımız da oldu Tulum'da. Birada olup herkesin başka bir yerde olduğu bu anların tadını çıkardık. 
wooww diye koşan Alp, nereye mi??
buraya..
Tulum'da La Zebra diye bir beach-restorandan bir an..  Aynı kumsal boyunca yürüdüğünüzde bir dolu mekan var, her mekan ayrı güzel..
La Zebra'da "yine gitsek o ana" dedirten bir fotoğraf..
gün batımında renkler.. unutmayın burada günler erken bitiyor.. 18de güneş batmaya geçiyor. Günbatımını görmek istiyorsanız eğer yemeğe daha erken gidip birşeyler içebilirsiniz.

denize uyandığımız bir sabah daha..

Dedim ya uzun kumsal boyunca çok butik otel ya da beach restoran var. Kahvaltı için çok seçenek var, komşu otellerden Papaya Playa Project'i denedik muhteşemdi.
Tatilin en önemli ekipmanı:) Alp'i oyalamak için kullandığımız işlevi olan şeyler ya demirbaş bunlar. Birçok  yemekte yemeğin keyfini çıkarabilmemizi sağlayan minik kuru kalemler..
Alp her mekandan sanat eseriyle, biz de bir yemeğin daha sorunsuz tadını çıkarabilmiş olmanın verdiği iç huzuruyla kalkıyorduk..
en tatlı sabahlar bir hamakta sarılmayla başlar.. 
Bir hafasonundan sonra buradan hiç ayrılmak istemedik.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder