Panama: Contadora Adası diger adiyla Survivor Adasi

14.6.16

Geçtiğimiz haftasonu Contadora'ya kaçtık.. Daha önce Contadora'ya çekirdek aile olarak günübirlik gitmiştik, bahsetmiştik size. İlk gidişimiz deniz otobüsüyı. Bu ikinci, gidişimiz arkadaşlarımızla ve uçakla olacaktı, bir de bu kez adada konaklayacaktık.

Arkadaşlarımızla, Contodora'da bir haftasonu geçirelim diye çok önce kararlaştırmıştık. Mini haftasonu kaçamağının tesadüfen Babalar gününe denk gelmiş olması güzel oldu, arkadaşlarımızla beraber geçirmiş olduk. Bu arada, anneler gününün aksine babalar günü Panama'da Amerika ve Avrupa ile aynı anda kutlanıyor.

Sabah çok erken saatlerde, Panama'nın Allbrook'taki ikinci havaalanına gittik. Bu küçük havaalanından genelde Panama içi uçuşlar gerçekleşiyor. Uçağa check-in işlemlerini tamamlayıp kapıya gittik. Alp ve Can, henüz birlikte oynama yaşında olmadıkları için, öyle ayrı ayrı takıldılar uçağı beklerken, kendilerini bir güzel oyaladılar. 
Uçak yolculuğumuz ilginçti. İlk defa 15 kişilik küçük uçakla uçacaktı Alp ve Can. Uçağa binerken uçağın uçak olduğu belliydi yani! 


15-20dklık uçuşumuzda uçak epey alçaktan uçtuğu için ne manzaralar gördük! Pasifik okyanasu açıklarında Pearl Adalarına doğru giderken, Panama kanalı ve birçok doğal yaşamın olmadığı adalar üzerinden geçtik. 

Havadan Panama Kanalı..



Contadora adası'nda araba ile ulaşım yok. Plajlar arası golf araçları ile seyahat ediyorsunuz. Ev kiraladıysanız genelde ücretin içinde dahil oluyor. Otelde kalıyorsunuz eğer, yine otel görevlileri bahşiş karşılığı sizi alıyorlar havaalanından ve kalış süresince de başka plajlara gitmek isterseniz götürüyorlar. Alp otel önüne park etmiş bu araçlarla oynamaya bayıldı tabii.



Hep beraber üç odalı bir evde kalmayı istemiştik, çocuklar gece uyuyunca yine beraber olabilmek için. Ne yazık ki son dakikada bir aksaklık olmuş ve rezervasyonumuzu iptal etmiş evsahibi. Bu sebeple, Mar Y Oro isimli otelde kaldık. Daha gelir gelmez sizi harika bir manzara karşılıyor. Muhteşem beyaz kumsal plajı zaten ayrı güzel..
Kayık, kano ne varsa içine girsin oynasın Alp.. 
Otelin karşıdan denizden bir görüntüsü..


Sakin  sularda Alp'i denizden çıkaramıyoruz.. Ama dalgalı olunca çok hoşlanmıyor.


Adada çok meşhur bir Pizzacı var, Casa Tortuga! Mutlaka uğranılması gereken bir yer! İtalyan şef tüm masalara uğrayıp bir merhaba diyor. Klasik bir şef ile hatıra fotosu da yaptık!
Güneş, deniz ve kumdan yorulan Alp, birkaç ısırık pizzadan sonra daha fazla dayanamayıp uykuya geçti. Bizce arada sandalye üzerinde uyuyabilir çocuklar, sonuçta her zaman yaptığımız birşey değil. Bizimle keyifli bir gün geçirdi mi geçirdi:)

Babalar gününde plajdayız.. Güne plaja karşı başlamak her zaman çok güzel..  Alp'in babasına hediyesi., çok özel. Murat'ı aldı kumdan arabasına çıktılar gezmeye!
Gün sonunda adaya veda edip dönüş yoluna geçtik.. 
Konaklama nasıldı derseniz, odalar güzelce, sadece hizmet deyince Panama'da beklentileri biraz düşük tutmakta yarar var. Ödediğiniz paraya değer mi? Mesela, ortalama bir yer için oda fiyatı bir gecesi $150 olarak düşünebilirsiniz. Türkiye ile kıyaslayınca pahalı buluyor insan ama Panama'da standartlar böyle.

Sonuç olarak, Contodora adası keyifli bir ada,  kesinlikle görmeye değer! Son bir grup fotosu ile adaya hoşçakal dedik. Yorgun bitmiş vaziyette, bu kez daha da küçük, resimde görünen 10 kişilik uçağa birer yengeç şeklinde bindik.. 

Grubun son gülen fotosu da bu oldu, zira o kadar küçük ve sıcaktı ki uçak, hepimiz bayıldık:)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder