Panama ve yakin cevresi: Summit Park

1.10.16

Panama City, yağmur ormanlarıyla çevrili her daim yeşil bir şehir! Hatta öyle ki kanala su sağlayan eko-florayı bozmamak için kanal ve çevresindeki yağmur ormanları şehir merkezine kadar özellikle korunmuş. Bu özelliğiyle, şehir merkezinde yağmur ormanları bulunan tek şehir olarak geçer Panama. 
Çevre bu kadar yeşil olunca haliyle, şehir içinde ve merkeze çok yakın halka açık, yürüyüş yapılabilecek birçok ulusal park ya da hayvanat bahçesi bulunur. Çocuklar için mükemmel haftasonu aktiviteleri demek evet. Biz de bu haftasonu, Gamboa tarafında Parque Summit adında bir hayvan kurtarma merkezine gittik.  Çocukları götürelim diyoruz da, ömrümüz tropikal hayvan börtü böcek görerek geçmediğinden bize de eğlence oluyor bu arada.. Çocuklar bahane yani..

Yolda giderken manzara süper, Panama kanalı yanından  gidiliyor, özellikle trenin de geçtiği tek şerit bir köprü var, tamda onun üzerindeyken yanınızdan büyük bir yük gemisi geçiyorsa ilginç oluyor. Gemi karada ilerliyormuş gibi görünüyor.

Bambu ağaçlarının olduğu bir patikadan geçiyorsunuz ikinci kısma giderken.. Burası çok güzeldi.
Park'ın içinde mini bir gölet var, içinde timsah olabilir mi diye heyecan yaptık ama yok su kamplubağası varmış. Tortuga diye öğrenmiş Alp, tortuga tortuga göletin başında Valentine ile.. Bu minikler ne zaman biraraya gelseler anında anadiller bırakılıyor. Kendi aralarında bildikleri iki kelime ispanyolcayı konuşarak anlaşıyorlar. Oyun dilleri..



Park'ta tropikal hayvanlar var, tukan, maymun, tapir, latin amerika jaguarı ve iguanalar gibi.. Bol bol sevdik uzaktan kendilerini, konuştuk hepsinin fotolarını da çektik.. 

Foto çekilebilecek aktivitelerde bizim eski miadı dolmuş makinamızı veriyorum Alp'e ki, gördüğü beğendiği şeylerin fotosunu çeksin. Eve gidince bakalım diyorum, o da tamam diyor:) Evde bu eskilerden iki tane olunca birini de Valentine'e götürdük. Bol bol foto çektiler.. Bizim Junior Nat Geo fotoğrafçılarımıza bakar mısınız?  Çok çalışmaları lazım, çook!


Summit Park, yaklaşık olarak 2-3 saatlik ya da maksimum yarım günlük bir aktivite.. Bizim gittiğimiz gün şansımıza birtakım organizasyonlar vardı. Panama'nın simgesi olan Aguila Kartalının 17.yaşgünüymüş, kutlamalar düzenlemişler.. Dalların arasına saklanmış kartalı çok iyi göremedik, ama büyüklüğünü şu şekilde anlatmaya çalışayım.. Kafası bir köpeğinki kadar var, tropikal bir kartal türüymüş..



Biraz bakınıp,  parkı gezip hayvanları gördükten sonra Gamboa'ya gittik ve Gamboa Resort hotel'de yemek yedik. Kısa bir cumartesi aktivitesi için biz sevdik Summit Parkını. Sonunda Gamboa'da aşağıdaki fotodaki Gamboa gölü manzarasında yemek ile birleştirince çok daha keyifli oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder