2016 Panama Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

29.10.16


Geçen sene olduğu gibi Panama'daki bir avuç Türk olarak Cumhuriyet Resepsiyonu'na yine gururla katıldık. 

Bu sene daha bir hazırlanılmış, fakat en önemli şey yine geçen sene ki gibi unutulmuştu! Türkçe bir konuşma yapılmadı.. 

Baştan başlayayım.. Konsolosluktan gelen elektronik davetiye İspanyolca idi(!) Anlıyoruz tamam Panama'da yaşıyoruz, davetin ispanyolca olmasında bir sıkıntı yok. Ama türkçe olmaması tuhaf.. Çok mu zor yoksa başka sebepler mi var bilemiyoruz.. Ben maile cevaben pardon neden Türkçe de yok dedim ama bir cevap alamadım.. 

Diğer ülkelerde nasıl gerçekleşti, davetiyeler ne şekilde gönderildi bilgim yok. Davetiyenin esas dili türkçe olmalıydı, altında ingilizce ve ispanyolca tercümeleriyle beraber. 

Resepsiyonda İstiklal marşımızı söyledik coşkuyla. Ne kadar güzel bir marşımız olduğuyla bir kez daha gurur duyduk. Alp ülkemizden uzakta büyüyor. Çocuklar küçük daha ne anlayacak sanki diye düşünmemek gerek, onlar herşeyi anlıyorlar, beyinlerine hangi kodların girdiği ne mesajların yollandığıyla bağlantılı.. Milliyetçi olmak lazım azıcık, memleketi, bayrağımızı marşımızı, değerlerimizi öğrenmesi için bu tür günler önemli.

Anneannemiz de bizimleydi. Onun da çok hoşuna gitti. Daha önce bir 19 Mayıs etkinliğinde beraber Cincinnati'deydik. Çocukluğum Hollanda'da geçti ailem Türk olmamızla gurur duyarak yetiştirdi bizi. Biz de bir nebze yapabiliyoruzdur umarım..

Arkada Atatürk ve Türk bayrağı hatıra fotomuz değil sadece Alp'e kalacak olan bugünden. Esas o büyük kalbine "Cumhuriyet bayramı hepimizin! Ve bu bayramı dünyanın neresinde olursak olalım coşkuyla gururla hep birlikte kutlamalıyız  " mesajı girdi ya ne mutlu bize! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder