Panama 23 Nisan kutlaması 2017

23.4.17

Bu sene de 23 Nisan'da Panama'dayız. 3-5 Türk aileyiz çocukları olanlar. Geçen sene kendi kendimize bir araya geldiğimiz gibi bu sene de öyle yaptık. Anlı şanlı Türk bayrağımızla, kırmızı beyaz tshirtlerimizle, balonlarımızla geldik bir araya. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı bir güzel kutladık!

Küçük kutlamamızı merak edenler, hemen yazının devamına..


Geçen sene olduğu gibi bu sene de Panama Türk konsolosluğundan herhangi ne bir kutlama daveti, ne de bir organizasyon duyurusu geldi ne yazık ki! Organizasyonu da geçtim aslında, kuru bir kutlama mesajı bile gelmedi. Sebebini hepimiz biliyoruz galiba..

Ama hiç farketmez! Kutlamak isteyene günler önemini koruyor! Hatta daha artıyor bu günlerin anlamı bizim için, daha da sarılıyoruz!

Sırayla bizimkiler, Efe, Rüzgar ve Alp.. Çok eğlendiler. Mutlulukları yüzlerinden okunmuyor mu..

Bayraklarla, şapkalarla bir poz dedik.. Alp bu durmaz ki.. Ne zaman poz istesem yüzünü saklar..


Neyse ki bayrağı düzgün tuttu bu kez de.


Çok da özel birşey yapmaya gerek yok aslında. Çocuklara 23 Nisan'ın önemli bir gün olduğunu, bu bayramın onların bayramı olduğunu ve birlikte kutlamanın güzelliğini anlatmaktı amacımız ya da hissettirmek. Sanırım başarılı olduk.. Birlikte keyifli vakit geçirdik, 23 Nisan marşları söyleyerek çok da eğlendik. Yetmez mi..

Kutlamalar bir yana.. Ata'mızı saygı ve minnetle andık!



Dünya'nın her neresinde olursak olalım, 23 Nisan'ı kutlamaya devam edeceğiz, çocuklarımıza öğreteceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder