Alp 3 yaşında, heyoo!!

10.6.17


Terrible Two yani 2 yaş sendromu dönemini resmi olarak atlattık ya; bir kutlamalar, bir kutlamalar! Alp artık 3 yaşında, oleyy!! Hikayesi de bloğa o zaman! Doğumgünlerini kim sevmez! Devamı için tıklıyoruz..


Ama önce Fotoğraf!
Herkese tavsiyemizdir!! Bişeyler kontroldan çıkmadan ve herşey yerli yerindeyken, çekirdek aile fotosunu yapmayı unutmuyoruz.. Bir de birkaç yakın plan pasta, dekorasyon fotosu da yaptıktan sonra gerisini artık akışına bırakıyoruz! 3 yaşında olsa da Alp'in bazen sağı solu belli olmuyor zira. Fotoya bakar mısınız.. Bizimkine gözlük de yakıştı yalnız..




Young Wild and Three
Genç, çılgın ve 3 anlamında, bu t-shirtü çok sevdim. Biraz büyük olmuş artık idare ediversin. Yaşıyla ilgili esprili t-shirt giydirme fikri geçen sene Two Cool ile başladı, bu sene de devam. Alp solo fotosunda biraz bayık bakmış ama bu aralar zar zor poz veriyor, şansımıza da bu çıkmış.. Yine buna da şükür, genelde ya arkasını dönüyor ya da eliyle gözlerini kapıyor çünkü.. 


Vintage Seyahat Teması
Geçen sene varsa yoksa arabaydı!! Bu sene sorduk pastanda ne olsun istersin diye.. Uçak dedi saniyesinde!! Nice uçaklı seyahatlere o zaman.. Evet uçak demek seyahat demek di mi, o zaman genel tema seyahat olsun diye düşündük.. Bizim pastacı da harika iş çıkardı. Vintage Seyahat teması yapıyoruz dedik, pasta üzerine bir uçak kondurabilir misiniz dedik ve tatatatammm çok da güzel oldu.


Pasta dışındaki tüm detaylar bana ait, elimdeki malzemeler çoğunluğu. Öyle çılgınca bir alışverişe çıkmışlığım yok çok şükür. Kimi Alp'in odasındaki dekoratif objeler, kimi de fotoğraf çekimlerinde kullandıklarım. Hepsi bir araya gelince süper oldu. 

Arkadaşlara mini sürprizler!!
Aşağıdaki şirin uğurlama masamız.. Bir Amerika doğumgünü geleneği, doğumgünü partisine gelen arkadaşlara teşekkür etmek için minik sürprizler hazırlanıyor. Panama'da da yapılıyor. Partiden herkes mutlu ayrılıyor kısaca..  Bunu çok sevdik.. Tüm çocuklar mutlu ya en güzeli!! 

El emeği göz nuru..
Alp'le birlikte hazırladık paketleri. Minik uçakları birlikte yaptık, arkadaşlarıma sürprizler dedi çok hoşuna gitti. Mini uçakları nasıl mı yaptık.. Evdeki malzemelerden, çok basit! Bildiğimiz mandal, dondurma çubuğu ve tutkal.. Son olarak, mini uçakların üzerine arkadaşlarının ismini yazdık.




Pasta Üfleme Sevdası
Ah o çocuklardaki pasta üfleme sevdası yok mu? Bir doğumgünü partisindeki tüm çocuklar mutlu olmalı:)) Alp'in doğumgününe 1 hafta kala bir doğumgününe gitmiştik, Alp kendi doğumgünü olmadığı ve mumları üfleyemediği için çok üzüldü, resmen boynunu büktü. Hali çok acıklıydı.. Bir pastadaki muma uzaktan da olsa bir puff diyebilmek çocuklar için çok heyecan verici acayip bişey!!
Alp'in halini görünce arkadaşlarıyla paylaşmalı diye düşündüm.. Öyle de yaptık, pastayı birlikte üflediler, hem zaten birlikten kuvvet doğar di mi. Daha çok mumlu, daha çok arkadaşlı nice senelere


Expat Yaşam ve Kaçınılmaz Vedalar..
Çok yakın arkadaşlarımızla küçük bir kutlama yaptık bu sene.. Farkettik ki, geçen seneki arkadaşlarımızdan bu kadar kalmışız geriye, 9 aile taşınmış başka ülkelere.  İşte Expat olmanın zor yanlarından biri, maalesef sürekli bir veda durumu var.. İlk sene arkadaş ediniyorsunuz, ikinci sene herşey çok güzelken başlıyor veda turları.. 

Güzel yanından bakmak lazım, arkadaş biriktiriyoruz, üstelik dünyanın farklı yerlerinde bize hep açık kapıları olan arkadaşlar!! Bu sene bizimle olamayanlara selamlar o zaman!!


Nice Yeni Güzel Anılara!
Ne çabuk geçti bir sene klişesini yapmadan olmaz! Öyle çünkü, valla biz anlamadan geçiyor zaman! Önemli olan dönüp bakınca dolu şey sığdırdık 2.yaşına! Geçen yaşın fotoları kalktı, 2.yaşın anıları geldi duvara.. Alp de hemen farketti değişikliği.. 

Daha yenileri, güzelleri gelsin o zaman..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder