Expat Es olarak denediklerim: Fotografcilik

12.7.17
Biliyor muydunuz? 12 Temmuz yani bugün Uluslararası fotoğrafçılar günüymüş.. Pro- Fotoğrafçı oldum diyemem- demem hiç bir zaman, ömrünü fotoğrafçılığa adamış sanat yapan fotoğrafçılara haksızlık etmek istemem, hepsine çok gıpta ediyorum ve sonsuz saygı duyuyorum! Günlerini de kutluyorum..

Bana dönecek olursak.. Ben de işte, bir yerde kendi çapımda, devamlı okuyorum, araştırıyorum ve birşeyler üretmeye çalışıyorum. Deniyorum, yanılıyorum ama devam ediyorum. 

Sadece çevremdekilerin değil, başka ailelerin de anılarını kaydediyorum. Beni hiç tanımadığı halde, portfolyoma bakarak birileri bana güveniyor, bana teslim ediyor anılarını kaydetme işini. 

Ve o birileri mutlu sonuçtan, benim gözümden hikayelerini görmekten.. "Hayal ettiğimden de güzel oldu" diyorlar mesela..

Üstelik o birileri bambaşka kültürlerin insanları, aynı anadili konuşmuyoruz.. 



Bu işe, İsviçre'de girişme cesareti göstermenin, tam işler biraz yola girecekken, Panama'da tekrar sıfırdan başlayabilmenin, bugüne kadar farklı milletten bir dolu hayata dokunmuş olmanın haklı gururu var biraz.. Ucundan da olsa bu gün benim de günüm sayılır o zaman ne dersiniz?

Bu arada fotoğraf nerede çekildi diye merak edenlere, Bogota - Colombia.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder