Peru Gezilecek Yerler: Huachachina Çölünde bir vaha

19.9.17

Peru'nun And Dağları'ndan sonra rotamızı başkent Lima'ya çevirdik, oradan da biraz daha güneye.. Çöllere.. Madmax filminin içinde bulduk kendimizi, epey bir ilkler yaşadık!

Çölde arazi aracıyla pek aksiyonlu bir macera yaşadık, kum tepelerinde koşturduk zıpladık, vahaya bir de kum tepelerinden baktık, sonra tepelerden aşağı sandboarding denemeleri yaptık, güneşin bu kez de kum tepeleri ardından batışına şahit olduk. Ne çok eğlendik.. Maceranın detayları yazının devamında..
Tur seçenekleri vardı, tek günde Ballestas adaları ve Huachachina'ya götüren. Programı sıkıştırılmış bulduğumuzdan kendimiz araba kiralayıp çıktık yola. Peru'nun yolları gayet araba sürülebilir kıvamda. Yol boyu şahane manzaralar. İlginç kasabalar, biraz virane.. ama çok renkli hayatlar.
Yollar sürüşe uygun, güvenli.. Sadece polis çevirmesi oluyor sıkça.. 

Huachachina küçücük yer ama çok güzel, biz ilk defa bir vaha gördüğümüz için bayıldık tabii. 
Huacachina'da Neler Yaptık?
1- Çölde arazi aracı başka bir deyişle Mad Max araçları ile bol aksiyonlu, hoplamalı, zıplamalı bir tur yaptık.
Araçlara bakarsanız, iskelet sırf çocuklar için güvenli mi sorusu ilk akla gelen!! Çocuk derken 2 yalında bir bıdık için güvenli mi aslında onu merak ediyoruz. Ben gitmeden mail atıp tur şirketlerine sormuştum. ''Turlar genelde çok hızlı, eğer özel tur yaparsanız çocuğa göre yavaş gideriz'' demişlerdi. Gidince duruma göre bakarız diye öncesinde rezervasyon yapmadık. Zaten birçok şey için önceden rezervasyonb yapmaya gerek yok. Internet üzerinden fiyatlar daha yüksek bu da tavsiye..



Şehre ulaşır ulaşmaz, girişte çöl safari tur şirketleri karşınıza çıkıyor. Hemen sorduk, nasıl olabilir öğrendik. Çocuklu olanlara özel tur yapıyoruz dedikleri, sadece biz olacaktık araçta. Böylesi daha uygun çünkü çocuğa göre daha yavaş ve güvenli bir sürüş yapıyorlar. Alp önce binmek istemedi her ne kadar araba hastası olsa da ürktü işte.. Görünüşünden, ne biçimdi kapısı yoktu, bildiği araçlardan hiçbirine benzemiyordu.. Bir de homurtusundan ürkmüştü, onu da birşeye benzetememişti.

Anladık öyle bakarak olmayacak.. Rica ettik, bir binebilir miyiz hareket etmeden, denesek.. Adam tabii dedi atladık koltuklara. Ne tatlı insanlar ''Ben sizi azıcık deneme sürüşüne çıkarayım'' dedi kendiliğinden. Deneme sürüşü sayesinde Alp ne olduğunu anladı ve ısındı arabaya.



Arazi aracı başlı başına Alp'in aklını başından almıştı! Hemen havaya girdi tabii ki.. Diğer araçlara göre biz yavaştık. Ama ona rağmen iyi hoplattı zıplattı. Her bir hoplamaya, Alp'ten şen bir kahkaha geliyordu.. Bizi de çok güldürdü Alp.. Hakkaten macera oldu aile boyu!








2- Kum tepelerinde yürüdük, hopladık, zıpladık.. Çölün keyfini çıkardık!






3-  Sandboarding yapmaya çalıştık.. Ders almalı paketler de vardı ancak, Alp'le olunca ders olayına giremedik. Birkaç denemeden sonra Alp'le kumda oynamaya geçtik.. 

3- Kum tepelerinde oturduk, muhteşem vaha manzarasının tadını çıkardık.




4- Kum tepelerinin ardında gün batımı izledik.







5- Vahaya bakan Huacachina'nın ilk otelindede kaldık. Böylece çölde bir gece geçirdik, çöl havasının akşam bir anda değiştiğini gördük.









Huacachina'da Nerede Kalınır?
Huacachina'da vahanın içinde ya da Huacachina'ya yakın İca ilçesinde konaklama imkanı var. Biz vahada kalmayı tercih ettik. Kaldığımız otel DM Hotel Mossone, Huacachina vahasındaki ilk otel. İspanyol koloniyal dönem mimarisinin örneklerinden.. Güzel görünüyor da, eh işte idare eder. Kalınabilecek en iyi otel bu bu arada. Standartlar bizimkilerden epey farklı.. Çok beklentiniz olmasın.
Olmazsa olmaz arkadaşlarıyla Alp.. İyi ki birlikte keşfettik Alpiko.. Geri döndük yine bi dolu anıyla.. 

Mesela, aşağıda gördüğünüz yerde birazdan taklalar atmaya, Leyla Leyla diye bağırmaya başlamıştı..  O yüzden çocukla seyahat en güzeli!





2 yorum: