2020 resmi tatiller okul tatilleri ve seyahat onerileri

30.1.20

Travel Agency

Nasıl bu kadar çok geziyorsunuz diye merak ediyorsanız, her yılbaşında seneye bir bütün olarak bakarız, özellikle resmi tatiller ne zamana düşmüş, ya da okul tatilleri ne zaman; malum Alp zorunlu eğitime başladı. 
Tüm tatilleri bir takvime işaretler kabaca plan çıkarırız. Bize Müsaade olarak 2020 planlarımız şekil aldı, bazı biletlerimizi aldık hatta. 2020 nin hala başındayız, siz de senelik planınızı çıkarabilirsiniz. Planlamada işe yarayacak resmi ve okul tatillerini toparladık, rota önerileriyle birlikte yazının devamında.


Yıllık izin sürelerinin ne yazık ki çalışanlar için az olduğu ülkemizde, resmi tatilleri daha da iyi değerlendirmek lazım. Dört gözle beklediğimiz resmi tatiller bu sene haftanın hangi gününe düşmüş, haftasonu ile birleştirip uzatabilir miyiz, bakalım nasıl durum bu sene..

2020 Resmi ve Okul tatilleri listesi
Ocak ayında okullardaki ara tatiline kadar resmi tatil yok. Çalışan anne babalar için tatil değil ama çocukların tatillerini düşünmek lazım. Ara ve yaz tatilleri dahil liste şöyle...



20-31 ocak okul ara tatili: 
Bu tatili herkes atlttı sayılır. Genel olarak şubat tatilinde,  Kar/Kayak tatili  güzel ancak herkes okul tatilinde olunca fiyatlar da yüksek. Erken planlama önemli. Illa Turkiye'de kış atili diyenler, Uludağ yerine alternatif olarak Isparta Davraz tesislerini düşünebilirsiniz. Bir alternatif Avrupa’dan Avusturya olabilir. O dönem Avrupa'da okul tatilleri henüz başlamadığı icin fiyatlar makul olur. Genel tavsiye: Avrupa seyahatlerinizde mutlaka bakın, Avrupa okul tatillerine denk gelMİyorsaniz fiyatlar daha iyi olur aklınızda olsun. Kışın Türkiye'de güneye de gidilebilir..


6-10 nisan okul 3. Ara tatili
2 gün izin alarak - 4 günlük tatil süresi
Anne babalara resmi tatil değil ama çocuklar açısından yine düşünülmesi gereken tatillerden, iki gün izin alarak gitmediğiniz bir ilimizi keşfedebilirsiniz. Baharın ilk günlerinde doğaya kaçışa ne dersiniz? O zaman hemen çocuklarla gidilebilecek doğa rotaları için şu yazıyaAvrupa destinasyonlarından Italya, Ispanya kısa kaçışlar olabilir.  Ya da Fas tam yaza girmeden.

23 Nisan 2020 - Perşembe 

1 gün izin alarak - 4 günlük tatil süresi
Güney sahillerinden Mersin, Hatay veya Adana.. Ya da Kapadokya'nın tam zamanı. Aşırı kalablıklar&sıcaklar gelmeden. Daha önce 23 nisan tatillerinden birinde Mardin'e gitmiştim. Mardin Nisan sonunda baharda gerçekten güzel.

1 mayıs 2020 Cuma 
3 gün tatil süresi
Kısa tatillerde yakın mesafede Tiflis’e gidilebilir. Ayrica pasaport da gerekmiyor. Tiflis’te neler yapılır merak ediyorsanız başvuracağınız yer Tiflis'te yaşayan sevgili Deniz @Hohhoyt blogu. linki buraya ekliyorum. Ya da Berlin, kültür  açısından zengin, müzeleri, acayip güzel yeme-içme mekanlarıyla  çok seveceksiniz, üç günü dolu dolu geçirebilirsiniz.



19 mayıs 2020 Salı
1 gün izin alarak 4 günlük tatil süresi
Mayıs ayına bir Portekiz yakışır. Haziran başında gittik gecen sene sıcaktı doğrusu, mayıs ortasi daha güzel olacaktır. Ya da Kaş.. sezon daha tam başlamadan kalabalıklar da olmaz, miss.




24-26 Mayıs 2020 Ramazan bayramı Pazar-pazartesi-Salı
3 gün izin alarak 9 gün tatil süresi
Uzun tatiller uzak destinasyonlar icin degerlendirmek lazım. Uzak rotalardan dönem olarak Meksika olabilir mesela. Ya da Costa Rica. Evet evet Costa Rica! Pura Vida!

15 temmuz çarşamba
2 gün izin alarak 5 gün tatil süresi
Denize tatili sevenler için ülkemizin ege, ya da akdeniz sahilleri şahane. Ya da komşu Yunanistan adaları da keşfedilebilir. Sıcak olmasın  diyenler icin Karadeniz, Ukrayna güzel destinasyonlar olabilir. 




Kurban bayramı
30 temmuz- 3 ağustos Perşembe Pazartesi
3.5 gün izin alarak 9 gün tatil süresi
Uzak destinasyon olabilir, eğer bir önceki Bayram olmadıysa. Ya da dinleneceğiniz yeşil doğa tatili olabilir. Karadeniz yaylalarına, ya d İsviçre  Avusturya Alplerini en yeşil halinde keşfedebilirsiniz. Ağustos ilk haftası Afrika safari tatili icin en iyi zamanlardan çünkü büyük göç zamanı. Afrika Turlari icin başvuracağınız kişi Nihan-Afrika Travel tabii ki.

30 Ağustos Zafer bayramı- Pazar
Ne yazık ki bu sene zafer bayramından gelecek bir gün yanıyor. Ama moralleri bozmuyoruz, diger tatillere mutlaka birşeyşer planlıyoruz.




29 Ekim Cumhuriyet bayramı- perşembe
1 gün izin alarak 4 gün tatil süresi
Ekim ayı deniz tatili için hala iyi  bir zaman. Ya da Avrupa'da Ispanya Italya hala sıcak güneşli seceneklerden. Biz Ekim'de gecen Alp'le Venedik'teydik hava harikaydı.Ya da şarap severler Fransa'da Alsace’ı noel dönemi yerine bağbozumunda deneyimleyin. Bağbozumu Eylul'de başlıyor ama Ekim sonlarına kadar devam edebiliyor. 


1 ocak yılbaşı:
1 gün izin alarak 4 gün
Yeniyıla evimin konforunda girerim diyenlere cocuk yoksa gidin dışarıda başka ülkelerde şehirlerde girin, çocuk olunca zaten her sene evinde gecireceksin diyorum;) Biz daha once Venedik'te girdik keyifli. Amerika'da. Londra'da. Hepsi de güzel, bir planın olması  gerekmiyor sokaktaki coşkulu kalabalıklardan oluyorsun:)

Seneyi böylece kabaca planladık:
Seneyi baştan planladık diye sonrasında çıkacak fırsatlara kuağımızı kapatmiyoruz, son dakika çıkacak rotalara da hep açık oluyoruz:) illa ki çıkıyor birşeyler. değerlendirmek lazım.


Sık seyahat edebilmenin yollarından biri biraz planlı olmak. Detaylı bir plandan bahsetmiyorum merak etmeyin, gitmek istediğiniz yerleri, tatil yapabileceğiniz zamanları senelik takvim üzerinde kabaca not almak cok işe yarıyor böyle bir plandan bashediyorum. Biz kaba planda biletleri çok önce  alıp, diğer detayları tabii ki sonraya bırakıyoruz.

Erken planlama sayesinde uygun fiyatlardan da faydalanmış oluyorsunuz, daha uygun daha cok gezme imkanınız oluyor. Yine de gezmenin bazı maliyetleri oluyor haliyle, nasıl para biriktirebilirim diyorsanız: Seyahat etmek icin para biriktirmenin ipuclari da burada.

Keyifli kesifler!

Biz Instagram'da da variz. Gelirseniz seviniriz.

Instagram sayfamiz icin @BizeMusaade






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder